Wednesday, October 5, 2022
Home Locale Conducerea PDL susține agricultura și oamenii de afaceri din Satu Mare

Conducerea PDL susține agricultura și oamenii de afaceri din Satu Mare

Liderii PDL au fost prezenți sâmbătă, 11 mai la Valea Măriei având programate întâlniri cu agricultorii şi cu mediul de afaceri din judeţ. Au participat secretarul general Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Andreea Paul şi preşedintele filialei judeţene, Petre Mureşan. Aceștia au ascultat problemele agricultorilor sătmăreni, iar la întâlnirea cu oamenii de afaceri, acestei echipe s-a alăturat şi preşedintele partidului, Vasile Blaga.

DSC_0481

DSC_0511

Gheorghe Flutur le-a spus fermierilor că PDL își propune îmbunătăţirea sectorului agricol, criticând totodată şi impozitele impuse de guvernul USL. Programul PDL merge pe două axe: agricultura este în același timp motorul economiei și securitate alimentară. Flutur a amintit că printr-o finanțare a Băncii Mondiale s-a efectuat cadastru gratuit în 80 de comune din țară, dar acest program nu mai este continuat de guvernul Ponta. În opinia fostului ministru al Agriculturii, primul pas ce trebuie făcut este punerea în clar a situației juridice a terenurilor, în mod gratuit. „Pe bani europeni România trebuie să-și facă cadastru. De aceea nu există piață a terenurilor agricole și străinii cumpără teren. Acest lucru costă, poate 500 milioane de euro, dar ți-ai făcut ordine. Neavând cadastru nu poți începe nicio investiție”, a spus Flutur.

O altă măsură este acordarea de subvenții micilor agricultori de au sisteme de irigaţii, pentru încurajarea lor, din cauza faptului că agricultura românească este meteodependentă. Fostul ministru le-a transmis fermierilor că nici viitorul cu USL nu sună prea bine, deoarece încă nu se știe pe ce linii vor fi cheltuiți cei 21 de miliarde de euro ce vor fi puși la dispoziția României pentru dezvoltare rurală, în perioada 2014-2020. După expunerea fostului ministru a fost rândul fermierilor să-şi spună problemele, multe dintre propuneri fiind notate.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată oamenilor de afaceri din judeţ. Liderul PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a ţinut să-i mulţumească preşedintelui Blaga pentru că în ultima perioadă vine foarte des în judeţ, dând astfel dovadă de faptul că-i pasă de problemele locuitorilor, mai ales că-i şi ascultă.

DSC_0514

DSC_0516

În cuvântul său, Vasile Blaga s-a arătat critic la adresa actualei guvernări. PDL susţine în continuare crearea unui stat puternic dar cu mai puţini bugetari, reformat, debirocratizat, arătând că motorul ţării sunt cei 3,5 milioane de angajaţi din domeniul privat. „Din punctul nostru de vedere, cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolvăm este reducerea fiscalităţii şi apărarea angajatorului. O să avem o iniţiativă în acest sens cât de curând şi Andreea Paul o s-o prezinte public în două săptămâni, lucrăm la ea. Dacă există fel de fel de asociaţii ale tuturor categoriilor sociale, nimeni nu-i apără pe angajatori. Nu există încă cineva care să-i apere pe angajatori în structura lor”, a spus Blaga.

Printre măsurile economice propuse de PDL se numără reducerea numărului taxelor, debirocratizarea, reducerea cotei unice la 12%. La rândul său, Petre Mureşan a arătat că sunt 3,5 milioane de angajaţi care îi ţin în spate pe ceilalţi 17 milioane de români, criticând totodată şi activitatea unor finanţişti. Mureșan consideră nefiresc faptul ca un angajat la Finanțe care deține două case să meargă să-i controleze la sânge pe întreprinzători, mai ales dacă sunt plini de credite. După ce şi-au transmis mesajele, liderii PDL i-au ascultat pe oamenii de afaceri, aceştia plângându-se în special de nivelul ridicat al taxelor şi impozite, lipsa unor specialişti pe domenii, birocraţia excesivă sau neimplicarea suficientă a statului în sprijinirea noilor investiţii.

DSC_0517

DSC_0522

DSC_0528

DSC_0532

DSC_0541

DSC_0549

DSC_0551

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină