Thursday, October 6, 2022
Home Internationale Patru militari români, răniți în Afganistan. Printre victime, și o femeie

Patru militari români, răniți în Afganistan. Printre victime, și o femeie

mrap_32675200Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră “Yellow Scorpions” au fost răniți în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai a.c., în jurul orei 12.00 (ora României). Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, mașina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat.

În urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi, și caporalii clasa a III-a Sorin Bănulescu, Sergiu Ola și Elena Cristina Marin au fost răniți. După acordarea primului ajutor la fața locului, militarii au fost evacuați de urgență la spitalul din baza militară Apache. La această oră, militarii sunt în afara oricărui pericol și sunt monitorizați de personal medical de specialitate. Alături de conducerea unității militarilor, conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a acestora.

Starea de sănătate a celor patru militari răniți în urma incidentului din Afganistan rămâne în continuare stabilă. Conform procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, medicii de la spitalul din baza militară Apache au decis transferarea a trei dintre ei, respectiv, plutonierul-major Dorin Segedi, și caporalii clasa a III-a Sergiu Ola și Elena Cristina Marin, la spitalul de rang superior din Baza Aeriană Kandahar, pentru efectuarea unor investigații mai complexe, necesare stabilirii terapiei medicale de urmat.

Zece polițiști, împușcați în Afganistan

Zece polițiști au fost uciși duminică în Afganistan, într-un nou val de atacuri comise de insurgenți talibani, au declarat surse oficiale. În provincia Ghazni, la sud-vest de Kabul, talibanii au comis două atacuri aproape simultane împotriva a două baraje ale poliției comunitare, omorând în total șase polițiști și rănind alți patru, potrivit lui Sahib Khan Ilham, conducătorul districtului Muqur, în care a fost comis atacul revendicat de talibani.

Poliția comunitară a fost creată în 2010 de către forța NATO, pentru a lupta împotriva talibanilor, după modelul unor miliții create de către americani în Irak cu scopul de a lupta împotriva Al-Qaida. În provincia Nangarhar (est), patru dintre polițiștii însărcinați cu supravegherea frontierei cu Pakistanul au fost uciși la detonarea unei bombe artizanale de către vehiculul la bordul căruia se aflau, a declarat Ahmad Zia Abdulzai, un purtător de cuvânt al guvernatorului proviniciei.

De la începutul lunii și al “ofensivei de primăvară”, talibanii și-au multiplicat atacurile sângeroase împotriva forțelor internaționale și afgane, care ating frecvent și civili. Un atac coordonat, cu două mașini-capcană, comis vineri seara împotriva unui convoi al poliției din Kandahar, un fief istoric al talibanilor, în sud, s-a soldat cu nouă morți, majoritatea civili, și aproximativ 60 de răniți. Cea mai mare parte a celor 100.000 de membri ISAF urmează să părăsească Afganistanul la sfârșitul lui 2014.

Realitatea.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on