Saturday, February 4, 2023
Home Locale Distracție și voie bună la cea de-a VII ediție a “Weekend-ului familial”

Distracție și voie bună la cea de-a VII ediție a “Weekend-ului familial”

prima pagina (1)La doar o săptămână după Zilele Orașului Satu Mare, pentru sătmărenii de toate vârstele a urmat încă un sfârșit de săptămână plin de distracție, bună dispoziție și muzică de calitate. UDMR Satu Mare, Societatea Ady Endre, MIK, SZÁMIT și Asociația Culturală Aranykapu  a organizat, în acest sfârșit de săptămână respectiv sâmbătă și duminică diverse manifestări culturale și recreative dedicate celei de-a VII-a ediții a Weekend-ului familial.

Sâmbătă, manifestările au început  în jurul orei 10 cu alegerea Reginei primăverii și a regelui “Rusaliilor” (concurs). Între timp au evoluat pe scenă Cavalerii Ordinului Sabia de Aur, cu demonstrații de lupte medievale și din perioada domniei regelui Matei Corvin. Concurs interactiv de îndemânare: aprozii regelui Matei Corvin. Tot de la ora 10.00 , a avut loc un  concurs de gătit bogrács unde zeci de bucătari pricepuți atât din Ungaria cât și din România s-au întrecut în ale gătitului.

Fiecare echipă a întrat în concurs cu propria rețetă.

Pe scena amplasată în mijlocul Gradinii Romei, au evoluat artiști de seamă veniți din toate colțurile țării dar și de peste graniță. Printre aceștia amintim: trupa United (HU) și  Zanzibár (HU).

Manifestările au fost diversificate astfel cei prezenți au putut urmării demonstrații de: step aerobic, bodyART , DeepWork – Spinning, Aerobic pentru copii, ZUMBA și spinracing.

La Cortul de sănătate,  s-a putut măsura gratuit  tensiunea arterială și  nivelul de glicemie cu sprijinul Clinicii Korall și Caritas West Medica.

Cetățenii au primit la fața locului sfaturi pentru un mod de viață sănătos, măsurarea procentului de grăsime corporală, sfaturi din partea antrenorilor specializați de la Primagym pentru menținerea formei fizice și pentru o alimentație sănătoasă.

Programe permanente pe parcursul celor două zile: Târgul artizanilor, strada cărții, programe pentru copii, teatru de păpuși, demonstrații de călărie, programele Asociației de dresaj canin.

Duminică, 9 iunie, de la ora 9.30 , a avut loc un marș. Plecarea s-a dat din fața Teatrului de Nord Satu Mare, până la Grădina Romei, în acompaniamentul Fanfarei din Căpleni

După care au urmat evenimentele ediției a XXIV-a a Zilei Copilului: teatru de păpuși, spectacole de dans popular, cursuri de dansuri populare pentru copii, scenete prezentate de trupe de teatru pentru elevi, pictură pe față pentru copii, diverse programe distractive pentru copii.

Scopul acestor manifestări, este acela de a lega și a consolida relațiile între maghiari și români.gradina-romei (1)gradina-romei (2)gradina-romei (5)gradina-romei (3)gradina-romei (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
cami on