Tuesday, October 4, 2022
Home Locale Fenechiu, despre dosarul "Transformatorul": Sper să se finalizeze acest proces

Fenechiu, despre dosarul "Transformatorul": Sper să se finalizeze acest proces

relu-fenechiuMinistrul Transporturilor Relu Fenechiu a declarat joi, la intrarea în sediul ICCJ, unde se judecă dosarul în care este acuzat de fapte de corupție, că speră să se finalizeze cauza la un moment dat, “spre binele nostru și al MCV-ului”, precizâd că de opt ani îi este afectată cariera de acest proces.
Relu Fenechiu a venit la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pentru judecarea dosarului “Transformatorul”, în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată și continuată, fapte comise în perioada în care a fost acționar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iași și SC Tehnorom SRL Iași. La termenul de joi, instanța va audia martorii care nu s-au prezentat la termenele anterioare și va asculta pledoariile finale.
La intrarea în sediul instanței supreme, Relu Fenechiu a spus că așteaptă de mult timp să se termine acest proces, care de opt ani îi afectează cariera.
“De opt ani, cariera mea este afectată de acest proces. Aștept de mult timp să se termine acest proces, ca să pot să îmi continui cariera politică”, a spus Fenechiu.

Întrebat dacă se teme de decizia instanței în acest dosar, Relu Fenechiu a răspuns: “V-am mai spus că doar proștii nu se tem în astfel de situații”.
Ministrul Transporturilor a precizat că în acest dosar este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dar complicitatea trebuie demonstrată cu ceva, pentru o astfel de acuzație trebuie să fi existat o legătură anterioară cu persoanele care au fost acuzate că l-ar fi favorizat în tranzacțiile făcute. Fenechiu a precizat că a făcut tranzacțiile pentru care este acuzat într-o perioadă în care nu era om politic.
Ministrul Transporturilor a mai spus că speră să se finalizeze acest dosar la un moment dat. “E spre binele nostru și al MCV-ului, dacă vreți”, a adăugat Fenechiu.
Dosarul “Transformatorul”, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru fapte de corupție, ar putea fi soluționat joi, după ce judecătorii au stabilit la ultimul termen probatoriile și le-au cerut avocaților să pregătească pledoariile finale pentru termenul din 4 iulie.
Instanța supremă a respins, în 12 iunie, expertizele tehnică și financiar-contabilă solicitate de avocații din dosarul “Transformatorul” și a stabilit ca în 4 iulie să fie prezentate pledoariile finale.
Premierul Victor Ponta declara că nu exclude să preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor în cazul în care Relu Fenechiu va fi condamnat de instanță, dar a precizat că ar regreta înlocuirea acestuia.
Atât Ponta, cât și președintele PNL, Crin Antonescu, au declarat de mai multe ori că speră ca pe 4 iulie, la termenul de judecată, Relu Fenechiu să fie declarat nevinovat, dar că acesta va fi înlocuit din postul de ministru dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare.
Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare și întreruptoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției.mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
marie