Monday, January 30, 2023
Home Locale Adrian Stef a participat in Ungaria la lansarea proiectului „Pe două...

Adrian Stef a participat in Ungaria la lansarea proiectului „Pe două roți între Turulung și Magosliget”

Intailnire UngariaPreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat ieri în Ungaria, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Szatmar-Szabolcs-Bereg, Kovács Sándor, la lansarea proiectului „Pe două roți între Turulung și Magosliget”. Evenimentul a avut loc în localitatea maghiară Kisar, în prezența celor doi manageri de proiect, Jankó Szép István, din partea Consiliului Județean Satu Mare, respectiv Gacsályi József, din partea Consiliului Județean Szatmar-Szabolcs-Bereg și a mai multor invitați.

Proiectul „Pe două roți între Turulung și Magosliget” este finanțat prin programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și prevede construcția unei piste de bicicliști în lungime de 36 km începând de la Turulung și până la localitatea Kishódos, după care se va racorda la Magosliget de pista pentru cicliști existentă de-a lungul Tisei. Proiectul se derulează în parteneriat între Consiliul Județean Satu Mare – partener lider, Direcția Apelor Tisa Superioară (HUN), Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa din Cluj.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că proiectele privind construcția de piste de biciclete sunt prioritare atât pentru partea română, dar și pentru cea maghiară, fiind punți de legătură între cele două țări. „Legătura ce se va realiza prin acest proiect va contribui la dezvoltarea turismului ecologic în zonă, iar prin amenajarea coronamentului digurilor de apărare împotriva inundațiilor se va contribui și la creșterea capacității de apărare a acestora. Stabilirea unor relații turistice transfrontaliere și racordarea teritoriului județului Satu Mare la rețeaua europeană de piste pentru cicliști EuroVelo sunt rezultatele pe care sperăm să le obținem prin construirea acestei piste de biciclete”,a afirmat președintele Adrian Ștef.

Proiectul Pe două roți între Turulung și Magosliget este implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, România și Ungaria. Obiectivul general al Programului este de a apropia actorii economici, persoanele și comunitățile, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitățile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

În cadrul proiectului se va realiza un sistem de e-ghidaj multilingv accesibil de pe smartphon-uri și calculatoare tip tabletă, și o hartă turistică pentru întreaga zonă atinsă de investiție.

Bugetul total al proiectului este de 4.692.009 euro, din care 3.987.364,45 euro reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 312.020,35 euro este cofinanțarea națională din partea Guvernului României, 344.749,2 euro cofinanțare națională din partea Guvernului Ungariei, 45.383 euro contribuția proprie a Consiliului Județean Satu Mare, 992 euro contribuția Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare și 1500 euro contribuția Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
ana