Wednesday, October 5, 2022
Home Locale Antonescu: Băsescu îl lasă pe Ponta interimar la Transporturi să finalizeze privatizarea...

Antonescu: Băsescu îl lasă pe Ponta interimar la Transporturi să finalizeze privatizarea CFR Marfă

07_antonescu_REUTERS_58117f2f9bLiderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, că președintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Antonescu a relatat, într-o emisiune la Antena 3, că el l-a informat pe președintele Băsescu despre menținerea propunerii ca Ovidiu Silaghi să fie numit la Ministerul Transporturilor.

Liderul PNL a relatat că șeful statului i-a spus că îl va lăsa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca să finalizeze privatizarea CFR Marfă. Băsescu i-a mai spus lui președintelui PNL că, după acest interval, va decide ce face în legătură cu propunerea lui Silaghi la Transporturi.

Răspunzând unei întrebări, Antonescu a spus că a discutat cu Victor Ponta despre ceea ce i-a spus președintele Băsescu, iar premierul nu s-a arătat surprins de decizia șefului statului.

“Decizia președintelui este, luând act de propunerea noastră, să lase să curgă interimatul domnului prim-ministru Ponta în fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile, în ideea că va finaliza contactul de privatizare al CFR Marfă. Ăsta este un lucru pe care mi l-a comunicat – nu e niciun secret din asta  – și că la sfârșitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am făcut-o, luând act că ne-o menținem”, a spus Antonescu.

El a precizat că Ponta nu a formalizat până în acest moment propunerea PNL în ceea ce-l privește pe Silaghi pentru că, așa cum a comunicat premierul anterior, a așteptat să aibă loc și această discuție a sa cu Băsescu.

Antonescu a adăugat că Ponta va formaliza propunerea ca Silaghi să ocupe postul de la Transporturi probabil în zilele următoare și o va trimite președintelui.

El a precizat că Băsescu l-a informat asupra intenției sale de a lăsa ca interimatul de 45 de zile al lui Ponta la Transporturi să curgă până la epuizarea termenului, astfel încât procesul de privatizare al CFR Marfă să fie finalizat în interiorul acestei perioade.

“Dar ceea ce președintele m-a informat la rândul domniei sale este că va lua act de această propunere, va lăsa interimatul să curgă până la capăt pentru ca un proces de privatizare, argumentul domniei sale fiind că procesul respectiv de privatizare a fost dus până acum de fostul ministru Relu Fenechiu și de primul-ministru și, ca atare, fiind o acțiune pe care ei au gândit-o, să o ducă la capăt”, a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a spus, răspunzând unei întrebări a moderatorului, că singura lectură politică posibilă a demersului lui Traian Băsescu privește intenția acestuia ca Ponta să-și asume până la capăt privatizarea CFR Marfă și eventualele disponibilizări făcute de companie în perioada următoare.

“Asta e cred singura lectură posibilă”, a spus Antonescu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
ana on A