Monday, January 30, 2023
Home Interviuri Interviu cu Ioan Oltean vicepresedinte al Camerei Deputatilor: ''PDL Satu Mare este...

Interviu cu Ioan Oltean vicepresedinte al Camerei Deputatilor: ''PDL Satu Mare este o organizatie puternica''

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean  a  fost prezent la Satu Mare intr-o sedinta cu  presedintii, vicepresedintii ai organizatiei judetene si locale. Vicepresedinte pe Regiunea Nord-Vest Ioan Oltean a felicitat organizatia  PDL Satu Mare pentru activitatile sale, fapt pentru care organizatia satmareana se claseaza pe locul 5  la activitati in teritoriu.  Totodata a felicitat si remarcat spiritul de echipa din cadrul partidului, facand unele aluzii la fosti membrii ”marcanti” care au ales o alta ”PIATRA DE MOARA” Miscarea Populara. El spune că  “nu poți să desfășori o activitate politică în interiorul Partidului Democrat Liberal și în același timp să visezi că ai fi și membru al Mișcării Populare”. “S-a analizat la modul general că trebuie să existe această maximă responsabilitate de a ne preocupa îndeaproape de soarta PDL a subliniat Oltean intr-un interviu acordat Jurnalului de Satu Mare.

Reporter:  Cum vedeti viitorul Organizatiei PDL Satu Mare ?
Ioan Oltean: In termeni extremi de pozitivi este o organizatie puternica cu foarte multi tineri, cu foarte multa putere de munca, se imbina in mod armonios experienta tinerilor cu presedintele partidului Petre Muresan, daca va stii sa imbine cele doua lucruri cu certitudine vom avea una dintre cele mai puternice organizatii ale partidului.

Reporter: Multi dintre membri partidului au ales sa plece din organizatie in Miscarea Populara. Oare de ce au plecat?
Ioan Oltean: Eu nu pot sa zic ca ma bucur ca s-a nascut un alt partid de partea dreapta, pentru-ca se diminuiaza, se divizeaza electoratul si acest lucru nu este unul foarte bun. Dar nu cred ca cei care pleaca din Partidul Democrat spre Miscarea Populara sunt oameni seriosi, oameni devotati politc. Sunt oportunisti care cred ca mutandu-si  fundul dintr-un partid in altul, pot sa obtina interese, si nu cred ca sunt oameni seriosi acestea.

Reporter: In organizatia dumneavoastra de la Bistrita, sunt aspiranti ai Miscarii Populare?
Ioan Oltean: Deocamdata nu am nicio informatie legata de trecerea unor membri ai Partidului Democrat Liberal la Miscarea Populara s-ar putea sa fie, pentru-ca nemultumiti sunt peste tot, dar s-ar putea sa fie, nu exclud asemenea posibilitate.

Reporter: Unde vedeti capitala regiunii de Nord-Vest?

Ioan Oltean: Categoric la Cluj Napoca. Clujul este oras european, capitala de regiune,  este inima transilvaniei noastre.

Reporter: Veti sustine un eventual referendum inițiat de președinte pentru parlament unicameral și 300 de parlamentari?
Ioan Oltean: Bine inteles ca am  sa susțin un eventual referendum inițiat de președinte. Totodata imi exprim regretul pentru ruptura de președinte și sper că PDL va colabora în continuare cu șeful statului. “Într-un fel sau altul, era previzibilă o anumită atitudine a președintelui pentru că Traian Băsescu a militat în ultimii ani pentru reducerea dimensiunilor parlamentului. Acesta este și obiectivul PDL, nu ne-am detașat de el. Și în 2009 noi am susținut acest obiectiv al lui Traian Băsescu. Mergem pe același drum. De altfel, principalele amendamente la actuala Constituție au vizat exact reducerea numărului de parlamentari și parlamentul unicameral. Vom susține referendumul dacă se va ajunge la el. Actuala majoritate e covârșitoare și își permite să facă orice, inclusiv să modifice Constituția în mod unilateral. Ea neglijează abuziv o hotărâre a poporului, exprimată prin referendum. Dar dacă poporul se va exprima din nou la fel de covârșitor pentru unicameral și 300 de parlamentari, într-un nou referendum, actuala putere va ține cont de el? Eu mă îndoiesc”

Reporter: Ce riscă Elena Udrea pentru iesirile sale PRO Miscarea Populara?
Ioan Oltean:  “Eu sper să nu riște nimic. Eu sper ca doamna Udrea să aibă comportamentul unui membru de partid devotat PDL, membru de partid care să nu aibă nici în clin, nici în mânecă cu activitatea unui alt partid, fie că se cheamă Mișcarea Populară sau Forța Civică sau oricum altcumva. Eu sper ca domnia sa să rămână în PDL și să-și consolideze poziția și să fie preocupată de politica exclusivă a PDL și de consolidarea acestei formațiuni politice și de pregătire a acesteia pentru anul electoral 2014.

Nu cred că domnia sa poate să aibă alte preocupări și sunt convins că, atât timp cât se înscrie în această conduită politică, nimeni nu poate să aibă vreo problemă și nici domnia sa nu poate să aibă o problemă în interiorul PDL”.

 Vicepreședintele PDL a mai spus că în plan concret nu i se poate reproșa ceva anume Elenei Udrea:  “Am să fiu foarte sincer: nu putem, cel puțin la vedere, în planul concret, să-i reproșăm doamnei Udrea o anumită activitate care să fie opozabilă PDL. Sunt diverse speculații făcute de unii și de alții, dar noi nu putem să luăm decizii pe speculații, nu putem lua decizii pe vorbe aruncate la întâmplare de unii sau de alții. Eu cred că e nevoie de o discuție foarte serioasă între doamna Udrea și președintele partidului Vasile Blaga, pentru a clarifica aceste suspiciuni, aceste speculații făcute poate de unii cu rea intenție, de alții în mod premeditat, pentru a pune în dificultate sau pentru a crea o atmosferă neplăcută și o stare tensionată între doamna Udrea și o parte din conducerea PDL. Suntem interesați cu toții ca partidul să nu fie preocupat de asemenea jocuri mărunte”.

Reporter: Cum vedeti  ideea unui nou congres al PDL-ului
Ioan Oltean: „Nu există o asemenea idee. În interiorul partidului, nu există ideea organizării unui nou congres al partidul. Noi avem o prevedere în statut ca, în fiecare an, la sfârșitul verii, să organizăm o Convenție Națională pe diverse teme, o prevedere respectată an de an, dar nu se are în vedere organizarea unui congres care să analizeze activitatea partidului în sensul că aceasta nu s-ar derula conform strategiei prevăzute de Biroul Permanent Național”.

Interviu realizat de  Adrian Bilanici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
nicu on