Sunday, January 29, 2023
Home Locale Băsescu este așteptat azi la o testare pe un simulator de navigație

Băsescu este așteptat azi la o testare pe un simulator de navigație

Președintele Traian Băsescu este așteptat, azi dimineață, la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), pentru a susține o testare pe un simulator de navigație, în cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de navă.

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupșa, cursul pe care îl urmează Traian Băsescu pentru reconfirmarea brevetului are o durată totală de 40 de ore, iar din acesta face parte si instruirea si testarea pe un simulator pe care președintele Traian Băsescu va conduce o navă, în calitate de comandant, în condiții determinate de programul de calculator.

“Programul simulează diferite condiții de navigație, spre exemplu intrarea într-un port sau trecerea printr-o strâmtoare, manevre care trebuie efectuate sub comanda cursantului. O comisie va analiza întreaga simulare, iar rezultatul se va regăsi în notarea finală”, a declarat Ovidiu Cupșa.

El a precizat că președintele ar urma să susțină această testare vineri dimineață, în jurul orei 8.00, la Centrul de simulare din Constanța al Ceronav. Testarea ar urma să dureze câteva ore.

 Președintele Traian Băsescu a spus, joi, că a învățat până la ora 6.00 dimineața pentru că vineri are un test în cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, afirmând că ar fi rușinos să nu ia testul.

“Am învățat până dimineață la 6.00 pentru că mâine (vineri-n.r.) am un test. Mi-am terminat temele și am venit aici”, a spus președintele la Oarba de Mureș, județul Mureș.

Întrebat dacă crede că va lua acest test, șeful statului a spus că “ar fi rușinos” să nu îl ia.

El a mai spus că a început aceste cursuri pentru că este vorba despre sentimentul său de siguranță: “Fac parte din sentimentul meu de siguranță. Știu că am o meserie foarte bună. E o invitație și către alți politiceni ca înainte să facă politică să fie foarte buni în meseria lor”.

Președintele Traian Băsescu a început, luni, cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant de navă ale Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), pregătirea, care se va încheia săptămâna viitoare, făcându-se la vila de protocol de la Neptun.

Directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupșa, afirma că președintele a solicitat program personal de urgență pentru reconfirmare și a achitat 2.300 de lei, față de tariful obișnuit de 1.500 de lei, iar cursul va dura aproximativ două săptămâni, în loc de cinci zile cât este în mod normal.

Directorul CERONAV a mai spus că reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul președintelui să navigheze, în acest sens fiind necesară și efectuarea cursurilor IMO.

Președintele Traian Băsescu a urmat cursurile de reconfirmare a brevetului de comandant în august 2007, tot la CERONAV, iar acestea au expirat în august 2012.

În 1976, Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Navigație, Secția Comercială.

Începutul activității profesionale a lui Traian Băsescu a avut loc tot în domeniul naval, acesta fiind ofițer maritim gradele III, II și I, pe nave de mare tonaj, la Navrom Constanța. În perioada 1981-1987 a fost căpitan de cursă lungă și comandant al navelor Argeș, Crișana și Biruința, iar între 1987 și 1989 a fost șef al Agenției NAVROM din Anvers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină