Sunday, January 29, 2023
Home Nationale Medicii se pregătesc de proteste de amploare

Medicii se pregătesc de proteste de amploare

Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizației scrisori prin care îi anunță că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acțiunilor urmând să fie stabilit vineri.

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de președintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viața fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influența destinul.

“Sunt însă momente într-o profesie când suntem obligați să luăm decizii care vor influența destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însă și destinul nostru individual. Un asemenea moment trăim astăzi. Colegiul Medicilor din România consideră că trebuie să acționăm pentru a apăra independența și respectul profesiei și profesioniștilor. Aceasta este rațiunea pentru care simt nevoia să vă scriu aceste rânduri. De ce acum trebuie să acționăm, să participăm? Răspunsul este foarte simplu. Numai cine vrea să fie surd și orb nu recunoaște că încet, încet societatea noastră este dominată de emoții negative cum ar fi invidia, ura, arivismul, impocrizia și mai ales frica, (…) că în acest climat medicii sunt ținta campaniilor de denigrare și că se practică dezinformarea cetățenilor.

Președintele CMR le mai transmite colegilor că numai cine vrea să fie surd și orb nu observă că, în România, profesioniștilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect și, în final, recomandarea de a-și lăsa familia și a pleca în pribegie în străinătate.

“În această toamnă, începem o bătălie lungă și grea. Știm că în această bătălie împotriva noastră se va utiliza dezinformarea, demagogia și populismul. Se va spune că într-o perioadă de criză solicitările noastre sunt exagerate, omițându-se faptul că tot în aceeași perioadă de criză guvernanții găsesc fonduri pentru instituțiile de forță cu ajutorul cărora doresc să își impună punctul de vedere. Știm că locul profesioniștilor din sănătate este lângă pacienți, și nu în stradă. Dar atunci când forța argumentelor nu există pentru urechile decidenților, este necesar să le afirmi în stradă. (…) Iată de ce trebuie să fim toți, împreună, în Piața Publică!”, se mai arată în scrisoare.

CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliția profesioniștilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate.

“Vă așteptăm la fiecare dintre ele!”, se arată în finalul scrisorii obținute de MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, președintele CMR a mai spus că nu este pentru prima dată când recurge la demers de acest fel, pentru ca mesajul lui să nu fie distorsionat.

“Nu este prima dată când am trimis membrilor Colegiului o astfel de scrisoare. Am vrut ca mesajul meu să nu fie distorsionat și nici trunchiat”, a mai spus profesorul Astărăstoae.

Președintele CMR a precizat că scrisoarea a fost trimisă celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România.

În 6 august, CMR anunța că angajații din sistemul sanitar vor participa, între 18 și 24 septembrie, la pichetări în toate județele din țară și în Capitală, în fața Ministerului Sănătății și a Ministerului de Finanțe, iar în octombrie va fi organizat un miting la București.

Principala nemulțumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină