Sunday, January 29, 2023
Home Internationale Doi sătmăreni au urcat pe podium la un concurs auto-retro din Polonia...

Doi sătmăreni au urcat pe podium la un concurs auto-retro din Polonia (Galerie foto)

Sătmărenii au obținut locul I și II  

În perioada 6-8 septembrie în Polonia orașul Cracovia a avut loc un eveniment aparte și anume o întâlnire a pasionaților de autoturisme Dacia, 1100, 1300, 1310 și 1400.

Cu mașinile lustruite și pregătite până la cel mai mic detaliu, doi sătmăreni,  George Negrea cu Dacia 1300 din anul 1976, Mezok Traian cu Dacia 1100 din 1969 și un piteștean cu Dacia 1300 din 1975 au reprezentat România la concursurile organizate de clubul pasionaților de Dacii din Polonia, „Drum Bun”.

În Polonia există înființat un club al pasionaților de autoturisme romanești care numără aproximativ 30 de membrii. Pe tot parcursul anului polonezii fac diverse excursii și expediții în românia bineînțeles cu bătrânele Dacii.

În prima zi a evenimentului a avut loc întâmpinarea oaspeților în parcarea unui magazin din Cracovia iar pe urmă toți au pornit spre stațiunea Krempna strabătând un traseu muntos de aproximativ 150 de kilometrii. Peripeții și aventuri au fost pe tot parcusrul traseului, unele mașini se mai defectau dar cu atâția mecanici și cu românii care se pricepeau la meșterit pe la Dacie nu a fost nici o problemă.

Sâmbătă, 7 septembrie de dimineață au început concursurile, la prima probă s-a votat cea mai reprezentativă fotografie legată de România, piteșteanul Cătălin Filip a câștigat obținând cele mai multe voturi.

A două probă, indentificarea cât mai rapidă pe un traseu de 100 de km a unor obiecte fotografiate le-au dat cele mai multe bătăi de cap participanților deoarece reperele fotografiate erau în locuri cu vizibilitate redusă.

Mai spre mijlocul zilei a urmat concursul de îndemânare, la această probă s-a punctat stabilitatea mașinii și rapiditatea parcurgerii traseului.

Seara celei de-a doua zi a întâlnirii pasionaților de Dacii s-a încheiat cu un spectacol în aer liber unde artiști atât din România, George Negrea și Alina Alens cât și din Polonia, Pavel Kaleta și Dagmara Suity au întreținut atmosfera până spre orele dimineții.

Ultima zi a evenimentului s-a încheiat cu o paradă în localitatea Gorlice, unde a avut loc și votul pentru cea mai elegantă masină a anului.

Dacia 1100 din anul 1969 proprietar Traian Mezok (România) și Dacia 1100 din 1969 proprietar Mihail Sowa (Polonia) au obținut titlul pentru cea mai elegantă Dacie a anului 2013, urmată de Dacia 1300 din 1976 proprietar George Negrea (România) și dacia 1310 proprietar Kasia si Kuba (Polonia)

Organizatorii evenimentului,  Michał Sowa si Elżbieta Majchrowska  reprezentanții clubului din Polonia, „Drun Bun” au declarat că, „sunt foarte bucuroși că la cea de-a doua ediție au fost prezenți și pasionați români, îi mai așteptăm să vină și la edițiile următoare în număr cât mai mare”.jurnalul-de-satu-marelocul 1dacia 1300 george negreadacia 1100 traian mezokdacia-1300 (1)dacia-1300 (2)dacia-1300 (3)dacia-1300 (5)dacia-1300 (6)dacia-1300 (7)dacia-1300 (9)dacia-1300 (10)dacia-1300 (11)dacia-1300 (12)dacia-1300 (4)dacia-1300 (8)

1 COMMENT

  1. Foarte frumoasa aceasta organizatie in ingrijirea pasionatii acestor masini… promoveaza România si felicitari pentru titlurile obtinute!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină