Friday, October 7, 2022
Home Nationale Proteste in tara impotriva eutanasierii cainilor

Proteste in tara impotriva eutanasierii cainilor

Peste 300 de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează în Piața Unirii din Cluj-Napoca, fiind însoțite de câini care au pancarte cu inscripții precum “Omoară-mă pentru incompetența ta” sau “Nu mă pune în stradă, sterilizează-mi mama”.

Cei peste 300 de protestatari aflați în Piața Unirii din Cluj-Napoca sunt însoțiți de câini care au pancarte cu inscripții precum: “Omoară-mă pentru incompetența ta” și “Nu mă pune în stradă, sterilizează-mi mama”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, pe pancartele protestatarilor scrie: “Stop abandon”, “Câinele de pe stradă e născut în curtea vecinilor tăi”, “Opriți spălarea de bani prin eutanasiere”, “Eutanasierea=cruzime, măcel, crimă”, “România a abandonat omenia”, “Nu atitudini barbare, vrem soluții raționale”.

Protestatarii poartă, de asemenea, fotografii cu câini maltratați pe care scrie “eutanasiere în stil românesc” și au aprins lumânări lângă aceste fotografii.

Iulia Zuber, reprezentant al asociației de protecție a animalelor NUCA, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că a propus, în urmă cu doi ani, Primăriei, un proiect de lege pentru rezolvarea problemei, dar nu a fost luată în seamă.

“Sute de mii de câini vor muri în cele mai greu de imaginat moduri. Eutanasia românească se face cu bâtă și în cele mai groaznice și oribile moduri cu putință. Nu ne dorim câini pe stradă, considerăm că locul unui câine este lângă stăpân, dar refuzăm să luăm în considerare orice altă soluție decât: managementul populației canine cu stăpân prin microcipare, înregistrare și sterilizare. Refuzăm să mai facem jocul politicienilor care de ani de zile se îmbogățesc de pe urma câinilor de pe străzi și doresc să perpetueze prin legiferarea eutanasiei aceasta problemă. Problema reală nu sunt câinii, ci lipsa unei gestionări eficiente din partea guvernării. Eu am propus această soluție care rezolvă cauza, nu efectul”, a spus Zuber.

Protestatarii vorbesc pe rând la megafon și scandează împotriva eutanasierii și a abandonului “Rușinea stăpânului, abandonul câinelui” și “Uniți, salvăm câinii de pe stradă”.

Potrivit unor amendamente adoptate marți de Camera Deputaților, “câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 de zile lucrătoare”.

Totodată, animalele bolnave incurabil, declarate ca atare, în urma unui examen medical, efectuat de medicul veterinar, vor putea fi eutanasiate de îndată, menționează un alt articol al legii.

În cazul în care un câine înregistrat în evidențele adăposturilor nu sunt revendicați sau adoptați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens.

1 COMMENT

  1. Suntem deja obisnuiti cu stilul romanesc de a scapa de tot ceea ce nu ne este de folos. De ce sa ne punem mintea la contributie si sa gasim o solutie mai eficienta in rezolvarea acestei probleme cand este mult mai simplu sa scapam pur si simplu de ea!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
marie on