Monday, January 30, 2023
Home Nationale Opt persoane au murit, peste 700 de case sunt inundate în Galați

Opt persoane au murit, peste 700 de case sunt inundate în Galați

Opt persoane, între care un copil, și-au pierdut viața, iar o alta este dată dispărută, după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în județul Galați, în timp ce peste 700 de case din 12 localități din județ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuați. Premierul Victor Ponta a convocat, joi, comandamentul pentru situații de urgență.

Comandamentul pentru situații de urgență a fost convocat la ora 11.30, la Palatul Victoria.

“Având în vedere precipitațiile abundente căzute în ultimele ore în județul Galați precum și prognoza meteo pentru orele următoare, primul-ministru Victor Ponta a convocat un comandament pentru situații de urgență la Palatul Victoria”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Comandamentul va fi coordonat de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, alături de care se va afla și ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

În unele zone din județ, cantitățile de precipitații au fost de 110 l/mp, formându-se viituri pe versanți.

“Au fost cantități foarte mari de precipitații (110 l/mp la Grivița, 96 l/mp la Vlădești) și scurgeri importante de apă pe versanți, fapt ce a dus la creșterea rapidă și semnificativă a debitelor pâraielor Suhu și Geru. Viiturile au făcut patru victime. În localitatea Cuca, doi bărbați cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecați, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiță de opt ani a fost luată de viitură. De asemenea, o persoană este dată dispărută în localitatea Grivița”, a declarat, joi dimineață, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case și peste 500 de curți și grădini.

Conform raportărilor de la Prefectura Galați, cele mai mari pagube sunt în comuna Cudalbi, unde 500 case și tot atâtea curți și grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri. În localitatea Cuca, opt case au fost inundate, una fiind complet distrusă, 87 persoane au fost evacuate, 14 persoane fiind salvate după ce au fost surprinse de inundații. În această localitate două poduri au fost distruse și mai multe porțiuni de drum au fost afcectate.

Aproximativ 100 de case au fost inundate și în localitatea Costache Negri, aceleași pagube înregistrându-se și la Măcișeni.

Ploile au mai produs pagube și la Tecuci, Corni, Foltești, Măstăcani, Rediu, Pechea și Grivița.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați Eugen Chiriță a declarat, la rândul său, că în urma ploilor torențiale circulația a fost parțial blocată pe DN 26, între localitățile Vlădești și Oancea, dar și pe DJ242, între localitățile Chiraftei și Viile. Traficul feroviar pe ruta Galați-Bârlad a fost blocat temporar între Măstăcani și Fârțănești din cauza terasamentul căii ferate, afectat de aluviuni
pe o porțiune de aproximativ un kilometru.

În acțiunea de salvare a oamenilor ale căror gospodării au fost inundate au fost implicați 80 de pompieri 90 militari și 26 jandarmi din județul Galați.

1 COMMENT

  1. Trebuiau luate din timp masuri pentru a nu ajunge la aceste probleme grave, casele oamenilor fiind inundate si in alti ani trebuia sa fie precauti !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on