Monday, October 3, 2022
Home sus Poliția Locală va avea atribuțiuni și pe domeniul rutier

Poliția Locală va avea atribuțiuni și pe domeniul rutier

Miercuri, în cadrul conferinței de presă organizară la Primăria municipiului Satu Mare, poliției locale i s-au  conferit și atribuții  pe domeniul circulației pe drumurile publice.

Scopul principal pe acest domeniu este asigurarea fluenței circulației pe drumurile publice de pe raza teritorială de competență, în cazul nostru municipiul Satu Mare. Până în prezent efectivele Biroului Siguranța Circulației au acționat în baza H.C.L. nr.33/2011 ce prevede la capitolul III reglementări cu privire la circulația, oprirea, staționarea și parcarea vehiculelor precum și transportul de mărfuri și persoane în municipiul Satu Mare. Pentru a respecta  prevederile legale, respectiv  pentru operaționalizarea acestui Birou, pe parcursul anului 2012 instituția noastră a achiziționat mijloacele tehnice necesare unui Sistem de implementare a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri de la regimul circulației rutiere.

La începutul  anului 2013  lucrători ai acestui Birou au absolvit cursul specific de formare profesională  de 3 luni. De asemenea  lucrători din cadrul Biroului rutier al Poliției Muncipiului Satu Mare au efectuat ședințe  practice de pregătire cu personalul  nostru pe acest domeniu aprofundându-se procedurile de punere în aplicare ale Codului rutier. Dorim să mulțumim și pe această cale conducerii I.P.J.pentru deschidere și colegilor de la Serviciul rutier pentru implicarea în colaborare.

În urma acestor demersuri s-a întocmit și semnat un Protocol de colaborare între Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare Serviciul Rutier și Poliția locală Satu Mare, care s-au angajat că conlucreze, potrivit competențelor legale pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și asigurarea fluenței traficului rutier în municipiul Satu Mare. Se lucrează deja, independent și în patrule mixte, formate dintr-un agent de poliție rutieră și unul de poliție locală. S-a prevăzut, conform normelor legale, modalitatea de implementare în Baza națională de date a punctelor de penalizare aplicate de polițiștii locali. In momentul de față procedura este funcțională.

Menționez că polițiștii locali au dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicule pentru îndeplinirea atribuțiilor în acest domeniu, că pot lua măsuri de dirijare a traficului auto și al pietonilor, că vor acționa pentru constatarea contravențiilor și aplicarea de sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis. De asemenea vor constata contravenții și vor aplica sancțiuni pentru încălcarea normelor legale de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală, precum și privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum .

Acoperirea teritoriului municipiului pe acest segment de activitate se face prin planificări de comun acord. Începând cu data de 01 septembrie 2013 polițiștii locali au aplicat 172 de sancțiuni în baza Codului Rutier din care 115 Avertismente și 57 amenzi în valoare totală de 9.280 lei aplicând totodată și 344 puncte de penalizare conducătorilor auto sancționați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
iulia on