Monday, October 3, 2022
Home Nationale Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate patru telefoane pentru deținuți

Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate patru telefoane pentru deținuți

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziții la unitatea de detenție, la locuința acestuia și la alte adrese, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, preotul a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Preotul Penitenciarului Bacău care a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, a fost reținut de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Pe numele suspectului a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore pentru luare de mită și introducerea de bunuri interzise în penitenciar, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce încerca să bage ilegal telefoane mobile în unitate de detenție. În cursul zilei de mâine (n.r.-sâmbătă), Octavian Balan va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă”.

 Potrivit procurorilor, preotul Octavian Balan a fost prins, în urma unor percheziții, cu mai multe telefoane mobile asupra lui și în mașina personală, mobile ce urmau să ajungă la deținuți. Două dintre telefoane, susțin anchetatorii, erau prinse cu elastic în șosete, iar alte două mobile au fost descoperite în autoturismul personal.

Preotul Penitenciarului Bacău a fost prins, vineri dimineață, cu patru telefoane mobile, pe care urma să le dea unor deținuți, acesta fiind dus la audieri în urma unor percheziții la unitatea de detenție, la locuința acestuia și la alte adrese, potrivit unor surse judiciare.

  Anchetatorii aveau informații că în Penitenciarul Bacău sunt introduse telefoane mobile pentru deținuți, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deținuților, în capela bisericii din penitenciar, la casa preotului Octavian Balan și la locuințele unor agenți de penitenciar, au precizat sursele citate.

 Preotul a fost prins în flagrant, acesta având ascunse sub sutană patru telefoane mobile și suma de 800 de lei, bani care ar fi fost primiți ca mită de la familiile deținuților.

Sursele citate au precizat că preotul Balan primea telefoanele de la familiile deținuților, care îl contactau în afara penitenciarului și îi plăteau între 200 și 300 de lei pentru serviciile acestuia.

Preotul introducea telefoanele mobile în penitenciar și le dădea deținuților la spovedanie, în capelă sau într-o cameră de lângă infirmerie, au mai arătat sursele citate.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat că dacă deținuții nu puteau veni la preotul Balan pentru a lua telefoanele, acestea erau transmise prin câțiva agenți de penitenciar.

Anchetatorii l-au dus pe preotul Balan la Parchetul Tribunalului Bacău, unde îl vor audia și vor decide dacă acesta va fi reținut.

Sursele citate au precizat că Octavian Balan era preot la Penitenciarul Bacău din 2003.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină