Monday, October 3, 2022
Home sus D’ale Primăriei Carei:Sesiune de informare în loc de dezbatere publică

D’ale Primăriei Carei:Sesiune de informare în loc de dezbatere publică

“În grădina lui Ion nu mai crește niciun pom, c-a turnat Nicu beton”. ..era un refren ce circula nu cu mult timp în urmă ,mai exact in epoca de tristă amintire a totalitarismului comunist,cântec ce  se pare că redevine actual in mica noastră urbe,bineînțeles dacă înlocuim numele din cântec cu cele potrivite.

După ce tuia din zona fostului semafor( care acționau ca un filtru,protejând persoanele ce poposeau pe băncile din jurul fântânii arteziene)  au fost defrisati fără reținere,au urmat arborii din cele două părculețe centrale,cel de lângă magazinul Oțelul și cel din fața restaurantului Bucuresti,spațiul verde a fost înlocuit cu numeroase alei pline de dale si pavaje de toate dimensiunile și culorile…De parcă o reamenajare nu se putea face fără reducerea suprafeței  spațiului  verde și al copacilor.

De câteva zile,o nouă lucrare a Primăriei Carei atentează tot  la spatiul verde , fracționându-l și reducându-l într-o incercare disperată parcă  de a-l înlocui cu cât mai mult   material care nu are nimic de-a face cu natura….naturală.

Din păcate,pentru unii( unii care au  decizia la ei pentru aceste lucrări) ,iesirea în natură se poate face numai pe dale de beton,îngrădite cu borduri din belșug.

Să fie betonul materialul suficient de tar(r)e  de care să se agațe  în drumul  lor pe …nisipuri mișcătoare?

Sau e “hap”-ul de care au nevoie pentru a le atenua spasmele generate de chinurile creațiilor  megalomane in care au angajat orașul fără a consulta nici măcar odată opinia publică?

Si dacă tot am adus in discutie consultarea opiniei publice,mi-au  atras atenția ieri  niște afișe lipite pe gardul  parcului,foi A4 obisnuite,in care se vorbeste despre  o sesiune de informare ce va avea loc vineri,27 septrembrie 2013,de la ora 15,00,in care se va vorbi despre realizarea investitiei “Revitalizarea Grădinii aferente Castelului”.

Imprăștiate in mod discret prin oraș,ca  un simplu anunț ,ignorându-se parcă  importanta unei astfel de acțiuni ,aflăm că   “Primăria Carei organizează in sala de expozitii a Castelului ,de la ora 15,00,o sesiune de informare privind realizarea investitiei Revitalizarea Grădinii aferente Castelului”,cu finanțare obținută pentru proiectul cod  HURO 1101/019/1.3.1.

Invităm toți cetățenii interesati să participle la această informare pentru a afla detalii referitoare la implementarea proiectului mentionat.Informatii suplimentare se pot obtine zilnic intre orele 8-13,00 la cam.12 din sediul Primariei,la dl.ing.Egli Sebastian,sef serviciu Urbanism sau la telefon 0261 861060.”

Cu alte cuvinte,careienii sunt invitati să afle detaliile referitoare la implementarea proiectului care de altfel este in plină derulare,și nu pentru a-și  exprima  sugestiile sau părerea in ce privește utilitatea sau oportunitatea lui .

Acesta este proiectul,noi deja am hotărât ce si cum,dar avem nevoie să bifăm o actiune de întâlnire cu cetățenii pentru că dă bine la proiect și avem nevoie de poze de pus la dosar.-aceasta ar fi  de fapt traducerea acțiunii care va avea loc vineri la sala de expozitii de la Castel.

Si dacă tot avem un castel medieval și recent am avut și un Festival Medieval,de ce să  nu imprumute si Primăria acest …trend si să purceadă in anul 2013 la lipit afișe  doar pe garduri și in geamuri, fără a mai lua in calcul presa locală și comunicatele ce ar fi trebuit transmise cetățenilor care  nu circulă pe căile de acces pe care au fost lipite colile de la primărie cu anunțul intâlnirii de vineri?! BULETIN DE CAREI 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină