Tuesday, October 4, 2022
Home Stiri Satu Mare Primarul a participat la Conferința Regiunilor și Orașelor Europene

Primarul a participat la Conferința Regiunilor și Orașelor Europene

În perioada 13-15 octombrie, edilul-șef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat la cea de-a IX-a ediția a Conferinței Regiunilor și Orașelor Europene, ce a avut loc în localitatea Pamhagen, Austria.

Pe lângă subiectul principal ce s-a axat pe cooperarea transfrontalieră ca și strategie de viitor pentru economie și politică s-au dezbătut următoarele teme:

1. Colaborarea regională în domeniul sănătății. Având în vedere numărul tot mai mare de cetățeni europeni care solicită asistență medicală în alte state membre ale UE și cadrele medicale care urmăresc oportunități de carieră în afara țărilor de origine s-a constatat un trend crescător în întreaga Uniune Europeană al acestor sisteme de asistență medicală.

Prin urmare regulile pentru primirea de asistență medicală transfrontalieră și rambursarea acestor servicii au fost analizate și discutate de către Comisia UE privind aplicarea Directivei UE – drepturile pacienților.

Discuția de grup a prevăzut punerea în aplicare a acestei directive – pacientul european (Directiva 2011/24 privind aplicarea drepturilor pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere din 09.03.2011) – exemple de bune practici vor fi prezentate.

2. Strategii transfrontaliere de turism. Importanța turismului în Europa continuă să crească. Dezvoltarea turismului este un factor cheie pentru prosperitatea economică, în special pentru regiunile și orașele din Europa centrală și de sud-est. Strategiile de turism transfrontalier reprezintă o provocare de actualitate într-o Europă unită. Libera circulație a persoanelor face posibilă ca orice destinație sa fie accesibilă de către oricine indiferent de țara din care provine. În acest context, apar multe semne de întrebare, dacă marketingul și publicitatea unei destinații să apară ca un brand comun. Astfel de întrebări și probleme actuale vor fi dezbătute în cadrul discuțiilor de grup cu experți din sectorul turistic.

3. Finanțarea infrastructurii regionale și comunale.
4. Proiecte de trafic trans-regional și eficiență energetică
5. Energie regenerabilă și provocările unei cooperări transfrontaliere. Situația energetică actuală necesită noi perspective și idei inovatoare pentru descentralizarea furnizării de energie electrică pe termen lung în Europa.
Aspecte cheie precum securitatea aprovizionării și o combinație sănătoasă de energie la nivel regional și local, va fi dezbătut în rândul acestui grup de experți. În special cooperarea transfrontalieră în domeniul formelor de energie din surse regenerabile este una din provocările majore pentru industria, politica și autoritățile implicate. Exemple de bune practici vor fi prezentate și discutate la fel și posibile strategii viitoare pentru Europa.

6. Cele mai bune practici de cooperare locală administrativă

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on