Monday, October 3, 2022
Home Stiri Satu Mare PDL cere Guvernului Ponta să schimbe pentru anul 2014 filosofia bugetară

PDL cere Guvernului Ponta să schimbe pentru anul 2014 filosofia bugetară

PDL cere Guvernului USL să renunțe la secretomania totală din jurul negocierilor cu FMI legate de bugetul României pentru anul 2014, a declarat prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul duminică într-o conferință de presă.

“În acest moment, negocierile Guvernului Ponta cu FMI nu pot fi foarte plăcute. Pentru anul viitor, trebuie acoperită o gaură de 12 miliarde de lei la bugetul de stat, adică 8,2 venituri nerealizate anul acesta + 3,5 aferente creșterilor de pensii și salarii. Întrebarea pe care cu siguranță o pune acum FMI este – de unde scoate România 12 miliarde de lei? Iar răspunsul ni l-au tot sugerat Ponta și Voinea în ultimul timp – din noi taxe și impozite”, a spus prim-vicepreședintele Andreea Paul care consideră că credibilitatea Guvernului Ponta în fața FMI este la un nivel foarte scăzut după un buget pe 2013 prost făcut și ratarea completă a privatizării CFR Marfă.

“Și FMI știe că anul 2014 este an electoral cu miză mare. Și că este în firea PSD și PNL să ascundă totul sub preș pentru a nu își afecta scorul electoral. FMI nu impune niciodată nimic cu forța Guvernelor. FMI îți zice care este problema la finanțele și economia ta și așteaptă soluții credibile”, spune Andreea Paul.

PDL cere Guvernului Ponta să schimbe pentru anul 2014 filosofia bugetară demonstrat falimentară în acest an și anul trecut. “România are acum securea deasupra capului din cauza guvernării incompetente, dezinteresate și corupte”, a spus Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PDL spune că întreaga filosofie bugetară a USL până acum demonstrează că:

  • Banii din taxele și impozitele noi aplicate românilor se duc în achiziții publice atribuite direct firmelor de partid, banii de investiții sunt tăiați iar cheltuielile cu salariile la stat cresc. Mai exact, numai în 2012 valoarea achizițiilor publice directe a fost de 2,1 miliarde de euro, de 8 ori mai mult decât în 2011. Sifonarea banului public către firmele de partid a devenit mult mai ușoară, prin grija Guvernului  Ponta și creșterea pragului de achiziții directe.
  • Guvernul Ponta trebuie să rezolve în 2014 problema evaziunii fiscale. Sub guvernarea USL, evaziunea fiscală a înflorit – cât să acopere bugetul educației și sănătății într-un an. Ieri și mâine avem proteste de stradă ale medicilor rezidenți și profesorilor. Rezolvarea problemei evaziunii fiscale ar mări bugetele educației și sănătății la un nivel absolut decent.
  • Guvernul Ponta a tăiat investițiile publice la jumătate din nivelul anului 2011. Acest lucru se vede în creșterea numărului de șomeri cu 56.000 într-un an și în creșterea numărului de insolvențe pe zi ajuns la 74 față de 59 în 2011.
  • Guvernul Ponta trebuie să înceteze în 2014 politica lui Năstase de a vinde resursele țării pe doi bani fie că e vorba de gaze, lemn, ape minerale.

PDL cere guvernului Ponta să pună accent pe investiții, pe stimularea muncii, nu a asistenței sociale în plin an electoral. PDL cere Premierului respectarea promisiunilor sale din întâlnirea cu PDL de a analiza în regim de urgență proiectele pentru crearea Autorității Naționale de Protecție a Investitorilor și pachetul de măsuri pentru relansare economică prin relaxare fiscală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină