Wednesday, October 5, 2022
Home sus Descentralizarea dă liber la concedieri sau angajări?

Descentralizarea dă liber la concedieri sau angajări?

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, a anunțat că procesul de descentralizare și de reorganizare administrativă va reduce cu cel puțin 10% numărul de personal din structurile reorganizate, cifră însă care nu reprezintă o țintă, spune el, Guvernul având însă obligația să nu depășească numărul de personal salarizat.

Chițoiu a răspuns astfel întrebat, la finalul discuțiilor cu FMI, dacă mai are în plan pentru anul viitor reduceri de personal sau dacă au fost suficiente cele din acest an.

“Nu, am discutat și am spus că în procesul de descentralizare și de reorganizare administrativă, atât la nivel național, cât și la nivel local, să putem să reducem cu cel puțin 10% numărul de personal de la structurile care se reorganizează, dar nu este o țintă, un număr de personal bugetar care să se reducă. Avem ca obiectiv, să nu uităm, să nu depășim numărul de personal bugetar din prezent în salarizare”, a spus Chițoiu.

Ministrul a adăugat că urmează să fie efectuată o analiză în acest sens,potrivit cotidianul.ro.

La  CAREI,municipiul cu 21 de mii de locuitori,la nici  o lună de la instalarea  Guvernului USL in 2012,Agenția Națională a Funcționarilor Publici,prin președintele Andras Szakal,cu rang de Secretar de Stat, fost membru UDMR,actual membru PDL,a acordat  aviz favorabil  Primăriei Carei  pentru mărirea organigramei aparatului de specialitate a Primarului precum serviciilor și instituțiilor subordonate Consiliului Local.

In urma acestui aviz din 7 mai 2012,la Primăria Carei sunt  înființate  noi servicii si se  fac noi angajări,dacă nu prin concurs,prin metoda contractelor de colaborare sau  parteneriat dar respectând  criteriul cunoașterii  obligatorii a limbii maghiare scris și vorbit ca și până acum.

In plină criză economică și financiară,Ministerul Administrației si Internelor prin ANAF,a aprobat  modificarea organigramei Primăriei Carei,totalul funcțiilor publice in institutia primăriei se  ridică  la 213 dintre care 29 sunt functii de conducere.

Potrivit noii organigrame aprobate,avem un Serviciu pentru Gestionarea câinilor fără stăpân care are alocate un număr de trei posturi.La Serviciul de Urbanism,Protectia Mediului si Comercial,responsabilul pe parte de Mediu este ginerele primarului,Cristian Giurgiu.

Dar avem și doi consilieri personali ai primarului dintre care unul este redactor șef la publicația  de casă a formațiunii majoritare conduse de primar  iar celălalt este un pensionar care este desemnat ca și contabil șef cu drept de semnătură la Primăria municipiului Carei.

Daniela Ciută

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină