Thursday, October 6, 2022
Home sus Polițiștii au demarat activitățile preventive în școlile de șoferi în cadrul proiectului...

Polițiștii au demarat activitățile preventive în școlile de șoferi în cadrul proiectului „TINERI LA VOLAN”

Proiectul „Tineri la volan”, inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog și Crucea Roșie, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 ani, șoferi sau viitori conducători auto, o categorie cu risc crescut de implicare în accidente rutiere grave.

În județul Satu Mare, în ultimii 10 ani, 34 de tineri din această categorie de vârstă și-au pierdut viața în accidente rutiere, din care 30 de bărbați și 4 femei. Majoritatea acestora au fost implicați în accidente mortale în calitate de conducători auto vinovați de producerea evenimentelor.

Proiectul „Tineri la volan” are ca scop diminuarea numărului de tineri care produc accidente rutiere grave și, implicit a numărului de victime. Prin activitățile preventive organizate de polițiști și partenerii din proiect, elevii școlilor de șoferi și ai liceelor sătmărene vor avea posibilitatea de a afla o serie de informații utile menite să conducă la adoptarea unui comportament mai responsabil în trafic, bazat pe precauție și respectarea celorlalți participanți la traficul rutier.

Primele activități preventive au fost organizate de polițiști, joi, 7 noiembrie, în școlile de șoferi din municipiul Satu Mare.

Astfel, la Școala de Șoferi Mond Auto polițiștii și-au dat întâlnire cu elevii acestei școli, care au avut posibilitatea de a afla o serie de informații legate de accidentele rutiere, dinamica acestora, cauzele și responsabilitatea evenimentelor rutiere mortale, categoriile cele mai victimizate. Activitatea susținută de inspector de poliție Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, inspector de poliție Cosma Camelia și agentul șef adjunct Pașcalău Iva Bogdan, ambii din cadrul Biroului Poliției Rutiere al Poliției Municipiului Satu Mare, s-a bucurat de interes din partea celor prezenți, cu atât mai mult cu cât informațiile teoretice au fost dublate de exemple practice din activitatea polițiștilor prezenți, respectiv cazuri concrete de accidente rutiere provocate de tineri șoferi neexperimentați. Polițiștii au insistat asupra factorilor de risc și a comportamentelor care sunt incompatibile cu conducerea mașinii de către cei aflați la început de drum, respectiv viteza, conducerea sub influența unei stări de oboseală, vorbitul la telefonul mobil sau scrierea de mesaje în timpul șofatului.

O altă întâlnire a fost organizată de polițiști în aceeași zi și la Școala de Șoferi Nord Star SRL din Satu Mare. În cadrul întâlnirii cu elevii acestei școli, alături de polițiști a fost prezentă și doamna inspector Pușa Beatrix Câmpan, din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, care a susținut o temă legată de consumul de alcool, droguri, medicamente, tutun și cafea și implicațiile acestor substanțe asupra capacității de a conduce autovehicule.

Reprezentantul Biroului Poliției Rutiere, agent șef principal Iluț Radu, i-a îndemnat pe cei prezenți la întâlnire să studieze prevederile legale, întrucât necunoașterea legii nu îi poate absolvi de vină în cazul încălcării regulilor de circulație și să conducă responsabil, cu conștiință, respectându-și propria persoană, pasagerii pe care îi transportă, dar și pe ceilalți participanți la traficul rutier, adaptându-și mereu comportamentul în trafic astfel încât să evite implicarea în orice fel de evenimente rutiere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină