Saturday, October 1, 2022
Home Sursa: Politia Satu Mare Poliția ne informează !

Poliția ne informează !

Suspect arestat pentru înșelăciune

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au depistat în flagrant și au reținut vineri, 08 noiembrie a.c.., un bărbat de 25 de ani, suspectat de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, instanța dispunând ulterior arestarea acestuia pentru 29 de zile.  Tânărul a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea aceleiași infracțiuni, a liberat din Penitenciar în aprilie 2013, dar și-a reluat de îndată activitatea infracțională, apelând la același mod de operare.

Polițiștii de investigare a fraudelor au cooperat în derularea anchetei cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, beneficiind totodată de sprijinul de specialitate al ofițerilor S.I.P.I. Satu Mare. Cercetările au fost coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Iovan F., de 25 de ani, a acționat de fiecare dată după același plan: contacta telefonic reprezentanții unor societăți comerciale și, pretinzând că este angajat al Consiliului Județean, se arăta interesat de achiziționarea unor produse pentru casele de copii. Astfel, a reușit să primească, în numele instituției, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ori biciclete pentru copii, paleți de lemne, fără a mai achita ulterior contravaloarea bunurilor. Toate aceste produse au fost mai apoi valorificate de suspect, care și-a însușit sumele de bani astfel obținute.

Într-un alt caz, tânărul a solicitat și a obținut sume de bani, pretextând că acestea sunt necesare unor copii bolnavi de cancer, ce necesită tratament medical de urgență la București. Pentru a crea aparența unor operațiuni legale, Iovan F. a promis și încheierea unui contract de sponsorizare cu respectiva societate, act care, desigur, nu a mai fost perfectat.

Din probele administrate până în acest moment, polițiștii au stabilit că au fost prejudiciate cu sume de peste 25.000 lei, trei societăți comerciale, însă există indicii temeinice care atestă faptul că au mai fost înșelate și alte persoane ori firme. Pentru ca suspectul să răspundă penal de toate faptele comise, polițiștii adresează un apel tuturor persoanelor ce au fost înșelate de Iovan F. să formuleze plângeri penale și să furnizeze informațiile deținute cu privire la activitatea infracțională a acestuia.

Atenție la persoanele care încearcă prin diferite metode să vă câștige încrederea și apoi, profitând de buna dumneavoastră credință, vă păgubesc de sume de bani sau diverse bunuri. Nu vă lăsați convinși de povești concepute special de escroci pentru a vă induce în eroare, verificați informațiile primite, iar dacă bănuiți că sunteți în fața unui infractor, nu ezitați să apelați numărul de urgență 112 ! 

Acțiuni pentru combaterea tăierilor ilegale de lemne

La acest final de săptămână polițiștii Secției 5 Petrești Poliție Rurală au acționat în vederea prevenirii furtului de material lemnos, dar și a tăierii ilegale de arbori. În contextul acestor acțiuni, polițiștii Postului de Poliție Pișcolt l-au depistat pe Nicolae J., de 61 de ani, care a tăiat fără drept de pe suprafața sa de pădure din Scărișoara Nouă, 14 cireși, 9 salcâmi și 16 stejari, volumul total al materialului lemnos fiind de peste 33 mc.

De asemenea, a fost identificat de polițiști și Gheorghe P., de 68 de ani, care tăiase ilegal 14 arbori din specia salcâm și cireș, în cantitate de peste 4 mc material lemnos.

Cei doi bărbați sunt anchetați acum de polițiștii rurali pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori.

Prins în flagrant după ce a furat dintr-o școală

Sâmbătă dimineața, polițiștii Postului de Poliție Beltiug l-au depistat în flagrant pe Zoltan G., de 30 de ani, care avea asupra sa mai multe bunuri furate. Verificând proveniența acestor bunuri, polițiștii rurali au stabilit că tânărul a intrat în cursul nopții, în incinta școlii din Rătești, escaladând gardul și forțând ușa de acces, și a furat bunuri în valoare de 600 lei.

Întreg prejudiciul a putut fi recuperat de polițiștii ce au întocmit pe numele suspectului dosar penal pentru furt calificat, verificând acum dacă acesta nu a mai comis și alte  fapte penale.

La acest final de săptămână polițiștii au mai soluționat și alte cazuri de furt, din magazine ori de pe câmp. Este cazul lui Victor I. de 52 de ani, din Satu Mare, care a sustras porumb de pe o parcelă situată în Balta Blondă, precum și al Rodicăi N., de 39 de ani, care a furat băuturi alcoolice dintr-un magazin. Și în aceste cazuri bunurile au fost restituite proprietarilor păgubiți, iar suspecții s-au ales cu dosare penale pentru furt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on