Monday, December 5, 2022
Home Stiri Satu Mare Taxe, taxe și iar taxe

Taxe, taxe și iar taxe

Taxare până la capăt! USL te vrea sărac și taie 8 miliarde lei din buzunarele românilor prin cele 35 de taxe noi și impozite majorate în anii 2013 și 2014

Singura strategie economică a USL este taxarea. Pentru anul 2014 ne-a pregătit un nou val de 5 taxe noi și impozite majorate care se va adăuga celor 30 deja existente. Ajungem astfel la un total de 35 de taxe noi și impozite majorate sub USL în numai 18 luni de guvernare. Efectele sunt vizibile: haos fiscal, mediu de afaceri înghețat și români din ce în ce mai săraci. PDL solicită retragerea proiectului de buget pe anul 2014 și reconsiderarea măsurilor anunțate pentru anul următor.

Guvernul Ponta modifică fiscalitatea cu o viteză amețitoare

USL este lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări legislației fiscale din ultimii 10 ani, stabilind un nou record negativ de impredictibilitate. Guvernul Ponta ne-a adus într-un adevărat haos fiscal în ultimele 18 luni de guvernare. 32 de modificări a produs executivul condus de Victor Ponta asupra Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală de când este la guvernare, adică aproape două modificări făcute în medie pe lună, din cele 123 de modificări operate în ultimii 10 ani, adică de la intrarea în vigoare a acestor coduri în anul 2004.

Taxarea este singura strategie a USL pentru creșterea veniturilor bugetare

Proasta colectare a veniturilor, evaziunea fiscală în creștere și lipsa proiectului economic de țară fac ca Guvernul Ponta să apeleze permanent la majorări de impozite sau introducere de noi taxe.

Taxarea îngheață viața românilor și activitatea firmelor. Modificarea repetată a fiscalității și modul de guvernare al USL pe principiul „mai bine taxez decât să creez” se traduc în împovărarea românilor cu 35 de taxe noi și impozite majorate (vezi Tabel 1). Adică 30 câte erau până acum plus încă 5 pe care le vom resimți începând cu anul 2014: indexarea accizelor cu o rată a inflației de 4,77%, introducerea unei accize suplimentare pe benzină, motorină și kerosen, introducerea unui impozit de 1,5% pe cădirile speciale, creșterea cu 25% a redevențelor la resursele naturale și introducerea posibilității de a majora taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflației în cazul persoanelor fizice.

Așa cum a avertizat PDL în nenumărate rânduri, această strategie este una proastă. O demonstreză a doua rectificare bugetară negativă pe acest an, conform căreia au fost reduse tocmai acele elemente din buget unde se aștepta o colectare ridicată ca urmare a majorării accizelor și taxelor și introducerii noilor impozite: la încasările din accize (-648,1 mil. lei), TVA (-635,5 mil. lei), impozit pe venit și salarii (-205,9 mil. lei) și impozit pe profit (-64,8 mil. lei).

Mediul de afaceri își exprimă și el îngrijorarea profundă asupra efectelor noilor taxe și impozite. Camera de Comerț Americană (AmCham) atrage atenția că: „Împreună cu creșterile de fiscalitate impuse deja în legislație, astfel de decizii determină o agra­va­re, fără precedent în ultimii 20 de ani, a poverii fis­cale pe care contribuabilii români vor fi obligați să o suporte“.

USL minte românii că FMI este vinovat pentru creșterea taxelor

USL ne anunță cu nonșalanță că bugetul pe anul 2014 este înțesat cu noi impozite și taxe. Și asta după ce în data de 17 septembrie 2013, atunci când a prezentat în fața Parlamentului Scrisoarea de intenție înaintată FMI, Victor Ponta a spus că nu va majora taxe și impozite și nici nu va introduce altele noi. Stenograma ședinței stă drept mărturie pentru minciuna lui Ponta.

Ponta ne minte din nou atunci când anunță că taxele și impozitele noi sunt impuse de FMI. De fapt, taxele și impozitele noi sau cele majorate sunt răspunsul benevol al Guvernului la incompetența și incapacitatea de a atinge țintele asumate în Acord.

USL încearcă să mintă din nou românii promițându-le creșteri de pensii și salarii

Proiectul de buget pe anul 2014 este unul parșiv: ia mult prin taxe și dă puțin înapoi românilor. Măsurile anunțate de Guvernul USL vor avea drept efect aruncarea în prăpastie a economiei României, creșteri de prețuri în lanț și scăderea puterii de cumpărare a fiecărui român. Premierul bagă mai întâi mâna adânc în buzunarele românilor prin taxe noi, scumpește viața românilor, apoi dă înapoi foarte puțin și doar unora. Acest guvern de stânga în fruntea țării nu știe să producă, știe doar să taxeze.

Taxele suplimentare din anii 2013 și 2014 scot din buzunarele românilor și ale firmelor 8 miliarde de lei. Ca să acopere măsurile dezastruoase pentru traiul românilor, USL promite o creștere infimă a fondului de salarii cu 3% și direcționată doar pentru o parte dintre bugetari (profesorii debutanți și medicii rezidenți) și indexarea pensiilor cu 3,75%, ceea ce reprezintă o obligație legală și nicidecum un cadou al USL. În plus, USL ne amăgește în privința diminuării cu 5 puncte procentuale a nivelului CAS, o minciună menită să alimenteze speranțele românilor până după alegerile europarlamentare.

Românii nu mai pot fi păcăliți atât de ușor. Românii înțeleg că majorarea prețurilor rezultată din noile taxe introduse va fi mult mai mare decât creșterea de salarii și pensii. Românii își dau seama că nivelul lor de trai se va reduce din ce în ce mai mult.

2 COMMENTS

  1. USL a impus 35 de taxe noi si impozite deoarece singura lor strategie economica este taxarea.majorarea prețurilor rezultată din noile taxe introduse va fi mult mai mare decât creșterea de salarii și pensii.
    Sfârşitul conversaţiei

  2. Un om care a sarit peste niste etape pentru a ajunge in varf..nu are cum sa constiientizeze ce inseamna munca si cum se castiga banii cu adevarat(cat de greu in aceasta tara)banii nu mai au nici o valoare.Ponta caci despre acest personaj gen Iliescu alias Birlic prin ranjetul lui ipocrit si sfidator,a ajuns sa conduca aceasta tara?!!cu oameni incompetenti,uzati moral,manjiti pe maini si gura de atatea mizerii.Daca noi,acceptam asta..daca voi cei care l-ati votat acceptati asta..atunci sa nu urlati!Ne-au adus la stadiul de opinca si la drumuri de “noroi”(pline de gropi).Daca Ceausescu in 25 de ani ne-a scos din noroi si din opinci..iata ca acest “zambarica” mitoman ne intoarce cu 100 de ani.Nu e posibil sa acceptam ca oameni analfabeti,sau avand facultati dar tot analfabeti, manjiti pana peste cap sa ne conduca..pana cand?Nu este o intrebare retorica..mi-as dori sa vad ca se misca ceva..macar sa vad ca luati atitudine atunci cand vine vremea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină