Saturday, September 24, 2022
Home Stiri Satu Mare D'ale Primăriei Carei, ultimele hotărâri ale consilierilor locali

D'ale Primăriei Carei, ultimele hotărâri ale consilierilor locali

Declararea de ANI drept incompatibili a primarilor care sunt membrii în structurile societăților și asociațiilor de dezvoltare intercomunitară ce asigură servicii publice importante  a dus la schimbarea din calitatea de reprezentant al municipiului Carei în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A. a primarului Kovacs.Astfel,Consiliul Local a aprobat desemnarea  ing. Bekő Tamás, administrator public la Primăria Carei în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. APASERV SATU MARE S.A.
Alimentarea cu energie electrică a consumatorilor ocazionali pentru desfășurarea diferitelor evenimente festive organizate in parcul din jurul castelului a determinat solicitarea unei aprobări din partea CL pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru „Extinderea rețelei instalației electrice de joasă tensiune în Parcul dendrologic din mun. Carei”.
Consilierii au aprobat realizarea acestei investitii in valoare de 90.670 lei din fonduri alocate de la bugetul local.
Sâmbătă 16 noiembrie 2013,va avea loc la Liceul Teoretic Carei concursul de matematică „Petkes Grigore”.La cea de-a VII-a editie sunt asteptați să participe 200 de elevi din toate clasele de studiu.Pentru acest eveniment,Consiliul Local a alocat in cadrul ultimei sedinte din 29 octombrie suma de  3.000 lei, pentru desfășurarea sa in cele mai bune conditii.
Tot in ședința din octombrie,Consiliul Local a acordat un sprijin de 2.500 lei pentru organizarea pe parcursul a două zile a celei de-a 43 editii consecutive a Cupei ,,25 Octombrie”, la atletism,competitie la care au participat peste 300 de sportivi din județele Maramureș,Arad,Bihor,Sălaj,Satu Mare.
Si editarea volumului de poezii ALSOGOLGOTA ,avându-l ca  autor pe  Fischer Botond ce locuiește in Cluj,a benficiat de sprijinul consilierilor locali cu o sumă de 2 mii de lei  din cap.de cheltuieli 67.02 „Cultură,           recreere și religie”, titlul „bunuri și servicii”.
Din același capitol au fost alocați alți 2 mii de lei ca sprijin pentru  prof.Ioan Ciarnău pentru aparitia volumului Vânătoare de spioni,a cărui lansare a avut loc în data de 31 octombrie la Școala Vasile Lucaciu.
Consilierii au mai stabilit că  5000 de lei vor merge către Asociația „KartRacing” Carei pentru a deconta o parte  din cheltuielile pe care părinții copiilor  le-au avut cu ocazia ultimului concurs la care au luat parte la Mariapocs(Ungaria).
Având în vedere cererea depusă de S.C.ContiTech Fluid Automobile România S.R.L. Carei,cu nr.8586/28.12.2012 prin care se solicită aprobarea scutirii  la plata impozitului pe clădirea ”Hala nouă sculărie ”,Serviciul de impozite si taxe locale a propus acordarea ajutorului de minimis constând în scutirea la plata impozitului pe clădiri – hala nouă ”scularie” datorat de S.C.ContiTech Fluid Automotive România S.R.L.astfel:

  • pentru anul 2013 suma de 20354 lei
  • pentru anul 2014 suma de 61062 lei
  • pentru anul 2015 suma de 61062 lei.

Valoarea investiției pentru care se solicită acordarea scutirii este de 4361557,45 lei echivalentul a  983.152 eur la cursul BNR din data de 30.08.2013 data la care investiția a fost pusă în funcțiune .
Impozitul datorat pentru această clădire pe anul 2013 pentru perioada 01.09.2013-31.12.2013 este în sumă de 20.354 lei,echivalentul a 4.588 eur la cursul BNR la 30.08.2013.
Și S.C. MONDOREK  S.R.L. Carei a depus o cerere de aprobarea scutirii  la plata impozitului pentru investitia efectuată la  clădirea hotel  L` ART ` situată în Carei, str. 1 Decembrie 1918 , nr.2 ,care a fost discutata si aprobata in sedinta de consiliu din data de 29 octombrie. Valoarea investiției pentru care se solicită acordarea scutirii este de 1.563.301,58 lei echivalentul a  351.477,49 eur la cursul BNR din data de 21.06.2013 (4,4478 lei/eur) dată la care a fost întocmit procesul verbal de  recepție  finală.
Impozitul datorat pentru această clădire pe anul 2013 pentru perioada 01.07.2013-31.12.2013 este în sumă de 10.943 lei ,echivalentul a 2460 eur la cursul BNR la 21.06.2013. În documentația prezentată de S.C. MONDOREK S.R.L. este specificat faptul că au beneficiat de încă o finantare în baza unei scheme de ajutor de minimis conform contractului nr.1742/2011 în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 în sumă total de 758509,99 ron din care , 265000 ron la data de 01.09.2011 -prefinanțare și respectiv 493509,88 ron la data de 01.03.2013 – finanțare.
Urmare a  adresei soților Șorian ,prin care solicită aprobarea Planului Urbanistic Zonal – proiect elaborat de Birou Individual de Arhitectură Varga Ludovic,  pentru realizare „ZONĂ DE SERVICII PE PARCELELE  ÎN MUN. CAREI”, Extravilan – D.J. 196 B Carei – Foieni, se propune modificarea regimului juridic și economic a terenului, din arabil în extravilan în curți, construcții în intravilan, respectiv modificarea funcțiunii zonei, din agricol în zonă de servicii, depozite.
Pe aceste suprafete se vor realiza atelier reparații auto cu birouri administrative , atelier confecții tâmplărie PVC cu birouri administrative, atelier reparații utilaje construcții cu birouri administrative și atelier întreținere, depozitare utilaje cu birouri administrative, conform documentației prezentate si apoi aprobate de consilieri.
Serviciul Taxe și impozite din cadrul Primăriei Carei propune iar consilierii aprobă păstrarea aceluiași nivel al impozitelor și taxelor locale în anul fiscal 2014 ca în anul anterior.
Tot in cadrul ultimei ședințe a aleșilor locali au fost  nominalizati reprezentanții Consiliului Local în consiliile de administrație a unităților de învățământ  în anul școlar 2013-2014,  după cum urmează :

Reprezentanții Consiliului local
Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Venig Gabriela-UDMR
Marius Rusu-USL
Grădinița cu Program Prelungit nr.2 Dan Bontea-USL
Roman Adrian-UDMR
Grădinița cu Program Prelungit nr.3 Alina Mocanu-USL
Leitner Robert-UDMR
Școala Gimnazială nr.1 Muller  Vasile-UDMR
Ionut Onet-USL
Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Ilie Ciută și Adrian Bucureștean-USL
Fazakas zoltan-UDMR
Școala Gimnazială nr.3 Marius Ciucos-USL
Poosz Szabolcs-UDMR
Liceul Teoretic Carei Ilie Ciută-USL
CsizmadiaZsolt-UDMR
Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Pausan Bujor-USL
Brem Arpad-UDMR
Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Marius Rusu-USL
Keizer Ludovic-UDMR
Liceul romano-catolic ,,Josephus Calasantius” Venig Gabriela-UDMR
Tempfli Vasile-UDMR
Clubul Eleveilor Carei Hago Aron-UDMR

In lipsa oricărui reprezentant al Spitalului Municipal Carei la ședința CL din 29 octombrie 2013,se amână din nou Proiectul  de hotărâre privind aprobarea scoaterii din funcțiune a mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar în urma inventarului anual efectuat în luna decembrie 2012 la Spitalul Municipal Carei.

La fel ca la ședința anterioară,dezbaterile legate de acest subiect au fost aprinse dar fără nicio finalitate datorită inerției departamentului  abilitat să inregistreze corect  toate operațiunile contabile,ajungându-se în situatia ca valoarea de  amortizare să fie egală cu valoarea de intrare la obiectele propuse spre casare.
Daniela Ciută

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
nicu on