Saturday, September 24, 2022
Home sus Suspect reținut de polițiștii sătmăreni pentru furt

Suspect reținut de polițiștii sătmăreni pentru furt

Un tânăr de 23 de ani, din localitatea Trip, a fost reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, pentru comiterea infracțiunii de furt. Azi, 19 noiembrie a.c. suspectul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta polițiștilor a pornit în acest caz de la sesizarea unui bărbat de 34 de ani, care reclama că în zona gării din municipiul Satu Mare, i-a fost furată din buzunarul hainei suma de 3.700 lei. Astfel, cazul a fost preluat de îndată de polițiștii liniei de muncă „furturi din buzunare”, cărora victima le-a relatat că muncise ca îngrijitor de animale într-un sat și avea asupra lui întreaga sumă primită de la localnici pentru mai multe luni. La un local din zonă bărbatul a consumat însă alcool, iar la ieșire, a fost acostat de un tânăr care i-a furat din buzunar întreaga sumă.

Polițiștii au aflat însă și că victima a călătorit cu trenul cu un tânăr despre care a aflat că este din Bixad și pe care l-a reîntâlnit în localul în care a consumat alcool. Pornind de la aceste informații și colaborând în anchetă și cu polițiștii Postului de Poliție Bixad, în scurt timp s-a ajuns la principalul suspect.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat astfel că Nelu V., de 23 de ani, din Trip,  a fost cel care, observând că victima are o sumă importantă de bani asupra sa, și că aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice, a profitat de moment și i-a furat din buzunar banii.

Văzându-se cu o asemenea sumă, tânărul a început să cheltuie mare parte din bani, și-a cumpărat chiar și un telefon mobil cu peste 900 de lei. La magazin însă a furnizat date false, fiind sigur că astfel nu va fi prins.

Deși a sperat că nu va răspunde pentru fapta comisă, la numai 23 de ani, tânărul se află în Arestul Poliției, iar ofițerii de cercetare penală au propus arestarea sa și pentru următoarele 29 de zile.

Pornind de la acest caz concret Poliția vă recomandă să evitați compania unor persoane necunoscute, mai ales în zonele aglomerate din gări, de la periferia localităților, unde hoții din poșete și buzunare abia așteaptă să acționeze. Dați dovadă de precauție și de discreție, nu păstrați sume mari de bani în buzunarele exterioare ale hainei, astfel încât acestea să fie vizibile și implicit, tentante pentru infractori. Nu furnizați străinilor informații cu privire la veniturile dumneavoastră și la sumele pe care le dețineți, ideea infracțională va încolți de îndată în mintea unui infractor.

De multe împrejurări nefericite vă puteți pune la adăpost singur, printr-o atitudine precaută. Dacă însă deveniți victima unui furt, anunțați imediat Poliția și încercați să rețineți și să relatați cât mai multe amănunte despre suspecți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină