Friday, October 7, 2022
Home sus Contrabanda cu țigări din Ucraina susținută de vameși

Contrabanda cu țigări din Ucraina susținută de vameși

Traficul cu țigări i-a îmbogățit pe unii vameși. Spăgi și taxe de protecție de mii de euro s-au luat în vamă, pentru ca traficanții să poată trece în voie cu țigări de contrabandă. Taxa de protecție ajungea chiar și al 15.000 de euro, potrivit anchetatorilor.

Două grupări de crimă organizată transfrontalieră specializate în trafic cu țigări de contrabandă au acționat în Capitală și în județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Satu Mare, Sibiu și Arad, fiind ajutați și de vameși, care le cereau taxă de protecție pentru a putea intra în țară cu țigările de contrabandă.
Potrivit monitoruldesuceava.ro, contrabandiști au fost protejați și de inspectorul Ghiță Adrian Parasca, de 34 de ani, din Vicovu de Sus. Potrivit unei înregistrări telefonice, pe care anchetatorii o au cu Arcadie Plămadă, zis „Codana”, de 45 de ani, din Vicovu de Sus, unul din liderii celor două grupări anihilate după perchezițiile de marți, 19 noiembrie, la vamă se percepea taxă de protecție de 15.000 de euro,potrivit ziarului local.
„Da, măi omule, am 15.000 date, f… morții mă-sii! Dar nu este nici altul cu care să lucrez aici, că el a rămas ca șef acu până nu știu când pe toată zona!”, s-a plâns „Codana” cu ocazia unei discuții telefonice pe care a avut-o cu un „partener de afaceri”.
De altfel, și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Suceava au sesizat rolul important pe care fostul șef de tură de la Poliția de Frontieră Vicovu de Sus îl avea în rețelele de contrabandă cu țigări.
„Inculpatul Parasca Ghiță Adrian a maximizat vulnerabilitățile unității din care face parte (ITPF Sighetu-Marmației), prin acceptarea coruperii și furnizării către inculpatul Plămadă Arcadie de date și informații cu regim special, nedestinate publicului, legate de dispunerea aparatelor de termoviziune și a patrulelor, pentru ca gruparea coordonată de acesta să introducă importante cantități de țigarete. Mai mult, pentru sprijinirea grupării monitorizate, ofițerul de poliție a comunicat șefului său, comisarul-șef Prelipcean Constantin-Mihai, că în alte zone au loc acte de contrabandă, determinând astfel mutarea dispozitivului de supraveghere a frontierei și asigurând intervale cuprinse între 40 și 60 de minute în care porțiuni importante al graniței cu Republica Ucraina rămâneau nesupravegheate. Prin activitățile sale infracționale, inculpatul Parasca Ghiță Adrian a adus atingeri grave autorității publice și în special unități al cărei angajat este prin vulnerabilizarea securități frontierei de stat. Actele sale sunt cu atât mai grave cu cât autoritățile publice române au depus eforturi susținute pentru securizarea granițelor în vederea aderării la spațiul Schengen. Din monitorizările efectuate au rezultat date că inculpatul Parasca Ghiță Adrian a acordat sprijin și altor grupări de crimă organizată neidentificate până la această dată, având legături infracționale cu lideri importanți ai lumii interlope din zona Vicov, dintre aceștia fiind identificați Nistor Constantin, zis , și Nițu Costică, zis ”, au arătat procurorii DIICOT Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină