Thursday, October 6, 2022
Home sus Duminică au avut loc două accidente rutiere grave

Duminică au avut loc două accidente rutiere grave

Două evenimente rutiere au fost înregistrate duminică, 24 noiembrie a.c., la Odoreu și în municipiul Satu Mare, trei persoane căzând victime acestor accidente.
Primul dintre evenimente a fost sesizat Serviciului Rutier duminică dimineața, după ora 08.00, o mașină răsturnându-se în șanț pe DN 19 F, în afara localității Odoreu. Conducătorul auto, Vartolomeu T., de 39 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției de mers, în accident fiind răniți grav șoferul și o pasageră de 42 de ani.
După alte câteva ore, înainte de ora 12.00, un alt accident s-a produs în municipiul reședință de județ, la intersecția Străzilor Grigore Ureche ți Retezatului. Polițiștii Biroului Rutier, ce au intervenit la fața locului, au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. Un șofer 46 de ani, Vilmos H., nu a acordat prioritate altui autoturism, condus de Dumitru V., de 52 de ani, și a intrat în coliziune cu acesta. Ambii șoferi au fost răniți în accident, Vilmos H. a suferit leziuni grave, iar Dumitru V. a fost rănit ușor.
În cazul celor două evenimente rutiere polițiștii i-au testat pe șoferi cu etilotestul, rezultând că niciunul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.
Polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic, în contextul informărilor meteorologice, referitoare la scăderea, în perioada următoare, a temperaturilor, care favorizează apariția precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, să manifeste maximă prudență! Echipați-vă mașina corespunzător! Respectați cu strictețe regulile de circulație!
Scăderea, în perioada următoare, a temperaturilor, care favorizează apariția precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, pot influența negativ desfășurarea traficului rutier. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor.
Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă să se informeze asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată și să-și echipeze autovehiculul corespunzător. Prevederile legale interzic circulația autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică.
Manifestați prudență sporită și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic. Astfel, chiar dacă vă aflați în localități sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile sau ceața pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să virați și să frânați în același timp!
La pornire pentru a evita patinarea roților, demarați ușor și accelerați progresiv pentru a evita patinarea roților și derapajul.
În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploi/lapoviței/ninsorii, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.
Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!
Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți!
Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceștia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu strictețe prevederile legale pentru conducători auto cu mai puțin de un an practică, a căror viteză maximă admisă în afara localităților trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.
Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.
Stimați conducători auto, respectați-i pe ceilalți participanți la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!
Vă dorim DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină