Saturday, September 24, 2022
Home sus Acțiuni ale polițiștilor sătmăreni în perioada premergătoare Sărbătorilor

Acțiuni ale polițiștilor sătmăreni în perioada premergătoare Sărbătorilor

Polițiștii sătmăreni sunt angrenați în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor de iarnă, într-o serie de acțiuni, derulate, de altfel, la nivel național și care au ca scop combaterea infracționalității silvice, precum și a evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon).

Sunt intensificate acțiunile de control și patrulare pe drumurile forestiere și drumurile publice, în zonele împădurite cu rășinoase, în mod special brad, în piețe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. Au fost instituite de asemenea, filtre rutiere, pentru monitorizarea transportului de mărfuri de import intracomunitare. Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, precum și dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la prețul, tipul și cantitatea mărfii transportate).

Miercuri, 04 decembrie a.c., în cadrul acestor acțiuni a fost surprins de către polițiștii Secției 5 Petrești Poliție Rurală, un localnic de 39 de ani, din Scărișoara Nouă, care a tăiat fără drept 15 salcâmi și 10 stejari, nemarcați. Cantitatea de 6,71 mc material lemnos, în valoare de 1000 lei, a fost ridicată vederea confiscării iar Marius N. este anchetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Și polițiștii de ordine publică din Carei, alături de lucrători ai Ocolului Silvic au acționat miercuri pe linia combaterii tăierii, transportului și comercializării ilegale a materialelor lemnoase, aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de 3.400 lei și ridicând în vederea confiscării 3,2 mc lemne.

În contextul controalelor efectuate pentru prevenirea evaziunii fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat, de asemenea, comiterea unei infracțiuni. Administratorul unei societăți cu sediul în Bistrița Năsăud, care a efectuat achiziții intracomunitare de fructe, este anchetat de polițiștii sătmăreni pentru evaziune fiscală, după ce s-a constatat că o parte din operațiunile comerciale și veniturile realizate nu au fost înregistrate în documentele contabile.

De altfel, din verificările efectuate de polițiști de la data începerii acestei acțiuni, 20 noiembrie a.c., a rezultat că persoanele suspectate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și fals foloseau tocmai aceste metode pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, și anume nu înregistrau întreaga cantitate de marfă în contabilitate, iar ulterior vânzarea acesteia se făcea tot „la negru”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
iulia on