Tuesday, October 4, 2022
Home sus Marea Britanie cere UE să modifice regulile liberei circulații în UE

Marea Britanie cere UE să modifice regulile liberei circulații în UE

Londra dorește să schimbe regulile în domeniul liberei circulații a persoanelor în UE, în contextul anulării restricțiilor impuse românilor și bulgarilor la 1 ianuarie, a anunțat Theresa May că le va spune omologilor săi în cadrul reuniunii de joi, la Bruxelles.

Ministrul britanic de Interne consideră că este necesar ca accesul pe piețele muncii să nu conducă la “migrare în masă”, în pofida faptului că numeroase state membre au avertizat că ele consideră acest acces liber un principiu fundamental al Uniunii, relatează BBC News online. May argumentează că este necesar să fie abordate problemele provocate de libera circulație, iar în acest sens este necesară modificarea regulilor în domeniu.

De ce nu li s-ar permite guvernelor să impună o cotă, în cazul în care imigrația din UE a atins un anumit nivel, este ea citată întrebând într-un comunicat. Ministrul adaugă că intenționează să spună clar la Bruxelles că, în opinia sa, este necesară “schimbarea modului în care funcționează regulile în domeniul liberei circulații”.

“În primul rând, în cazul unor noi tratate trebuie să putem încetini accesul deplin la piețele locurilor de muncă, până când suntem siguri că nu vor conduce la o migrare în masă”, afirmă ea. “În al doilea rând, privind înainte, este necesar să profităm de ocazia oferită de planul premierului (britanic David Cameron) de reformare a UE și să abordăm problemele cauzate de libertatea de mișcare”, adaugă ministrul.

Potrivit corespondentului BBC la Bruxelles, cererea Marii Britanii de a nu se permite abuzarea sistemelor protecției sociale este privită cu simpatie, în contextul unor campanii și dezbateri intenmse pe tema anulării de la 1 ianuarie a unor măsuri tranzitorii impuse României și Bulgariei, ai căror cetățeni urmează să muncească oriunde în UE.

Însă există o susținere redusă la nivel politic în vederea unei revizuiri fundamentale a ideii liberei circulații, potrivit aceleiași surse.

Un diplomat dintr-un stat membru est-european a declarat că nimeni nu va accepta ca unele state membre să fie tratate ca având cetățeni de mâna a doua, subliniind că o piață liberă a bunurilor și serviciilor este necesar să fie totodată o piață liberă a muncii.

Cameron a sugerat ca cetățenii altor țări din UE să poată solicita prestații sociale abia după trei luni petrecute în Marea Britanie și să le primească nu mai mult șase luni, dacă dovedesc că au perspectiva “reală” de a găsi un loc de muncă.

Comisarul european în domeniul muncii Laszlo Andor a declarat, denunțând aceste planuri, că Marea Britanie riscă să devină “răutăciosul” Uniunii.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on