Monday, October 3, 2022
Home sus În Ianculești se marchează trecerea de pietoni cu toate că nu este...

În Ianculești se marchează trecerea de pietoni cu toate că nu este asfalt pe drumuri

Primăria Carei pregătește un proiect pentru implementarea unui sistem de iluminat public pentru care a angajat o persoană cu Contract de Prestări Servicii.In cadrul acestui proiect este cuprins și satul Ianculești unde urmează să se aloce și fonduri pentru marcare și semnalizare treceri de pietoni!

La ședința extraordinară care a avut loc in data de 29 noiembrie 2013,consilierii au votat pentru alocarea sumei de  133.000 lei pentru iluminatul ornamental în municipiul Carei cu ocazia sărbătorilor  de iarnă din capitolul de cheltuieli 70.02 „Locuințe, servicii și dezvoltare  publică”.

Deși anul trecut au fost alocati 100 mii lei pentru același scop,din care 25 de mii lei au fost doar manopera,careienii își amintesc cu siguranță  fața orașului  de sărbătorile de iarnă.

Câțiva consilieri si-au exprimat nemultumirea  în ce privește suma importantă alocată,Brem Arpad fiind de părere că se putea opta pentru o sumă mai mică,menționând cazul altor  orașe din secuime  iar Păușan Bujor  amintind de faptul că motivația de anul trecut pentru cei 100 de mii alocați era consumul redus de energie.

Prezentarea atractivă,cu simulări pentru segmentele unde se dorește amplasarea noilor elemente de iluminat a  convins mai ușor  consilierii  care au acordat un vot favorabil acestui proiect.

In urma dezbaterilor din forul legislativ  al orașului s-a stabilit ca o parte din elementele decorative de iluminat de anul trecut să fie direcționate  către satul Ianculești,în premieră.

O altă parte vor merge către  institutii din oraș care până acum nu au mai beneficiat de iluminat festiv.

Delegatul sătesc Ciprian Chiorean,prezent la sedința extraordinară a menționat  că își dorește ca alături de iluminatul festiv să se poată rezolva și problema iluminatului pe  timp de noapte  pe parcursul întregului an.

Am aflat astfel că o persoană din cadrul primăriei Carei a fost desemnată pentru a constata la fața locului care sunt deficiențele în ce privește iluminatul,în urma discutiei reieșind că se dorește a se identifica, marca si semnaliza…..trecerile de pietoni din Ianculesti.

Pentru mai multe detalii am apelat  la  Fandly Vasile Zoltan,care a afirmat că se ocupă de întocmirea unui studiu pentru iluminatul public din municipiul Carei care cuprinde și satul Ianculești.

“Pregătesc un proiect pentru Sistem de Iluminat Public iar apoi un caiet de sarcini.Eu fac partea administrativă,fac propuneri și prezint situatia concretă din teren,dau soluții tehnice,de modernizare din punct de vedere al iluminatului public.Ianculestiul e mai rămas in urmp,nu sunt nici treceri de pietoni marcate,semnalizate și trebuie trasate. Iluminatul e acceptabil,merg cu luxometrul si măsor si nu doar așa.”

Potrivit celor declarate de reprezentantul primăriei Carei,urmează să fie trasate si semnalizate treceri de pietoni in Ianculești,satul  fără drumuri reabilitate în ultimii 23 de ani. Cei care au fost măcar odată în satul Ianculești  înțeleg mai bine ineditul situației,demn de celebrele deja  proiecte privind realizarea de parcuri și fântâni arteziene în sate fără canalizare sau  teren de fotbal în pantă!

Fandly Vasile Zoltan a fost angajat  in urmă cu 3 luni la primăria Carei  cu contract de prestări servicii în sumă de 2.500 lei/lună.

Deși Ordonanța Guvernului Ponta 77 2013 privind posturile în sistemul public și reducerea cheltuielilor este mai restrictivă pentru că a eliminat posturile vacante și nu se pot face angajări decât pe bază de concurs,la Primăria Carei găselnița pentru angajări este  Contractul de Prestări Servicii în baza căruia anumite persoane beneficiază  de venituri lunare fixe.

Contactat telefonic,directorul Directiei Tehnice din primăria Carei,ing.Dorel Oprea a afirmat că nu are cunoștință despre această angajare a unei persoane  pentru intocmirea documentatie pentru iluminatul public :“am auzit că va fi angajat cineva dar  eu nu am semnat niciun contract pentru nimeni”.

Am luat legătura și cu seful Biroului de Achizitii din primăria Carei,Francisc Rakovski  care desemenea nu a semnat niciun act privind acceptarea unui specialist pentru problema iluminatului public din Carei dar recunoaște că materialele întocmite de acesta i se adresează.

“Eu nu am  semnat nici un act in ce privește angajarea unei persoane care să se ocupe de iluminatul din oraș.Mi-a spus domnul primar că o să vină o persoană  să ne ajute la cum să reducem cheltuielile la iluminat public în oraș,apoi în școli și alte instituții și va urma apoi și domeniul de încălzire adică cum să reducem cheltuielile la gaz la instituțiile din oraș.În ce privește situația din Ianculești.cu semnalizarea trecerilor de pietoni( n.r.- inexistente),încă nu am reușit să citesc materialul  întocmit de domnul Fandly”.

Menționăm că nu este pentru prima dată când primăria Carei aplică aleatoriu legile în vigoare doar că  a plăti o persoană și pentru a  marca ,trasa și semnaliza trecerile de pietoni din satul Ianculești,cu drumuri ca cele din imagini,parcă e  prea de tot.

Buletin de Carei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină