Monday, October 3, 2022
Home Locale Percheziții în SATU MARE. CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR aduse din Turcia

Percheziții în SATU MARE. CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR aduse din Turcia

Procurorii DIICOT fac, marți, 225 de percheziții în mai multe județe, la persoane suspectate de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia, de la care au fost ridicate 60 de kilograme de bijuterii , liderul grupării, formate din 91 de persoane, fiind patronul unei firme de transport.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și ai Gărzii de Coastă, fac 225 de percheziții domiciliare în mai multe județe, acțiunea vizând destructurarea unei grupări infracționale formată din 91 de persoane și specializată în contrabandă și comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate.

Conform sursei citate, cu o zi în urmă procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au început urmărirea penală a 91 de învinuiți, existând suspiciunea că în cursul acestui an în județul Constanța s-a constituit o grupare infracțională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia.

Această grupare a fost constituită la inițiativa unui cetățean turc care deținea o firmă de transport internațional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România, cât și pe alte rute internaționale.

“Necesitatea constituirii acestei grupări a rezultat din intenția infracțională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România și Europa, de a primi fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale și accize), dar mai ales neevidențiate și nedeclarate către autoritățile fiscale ale statului, în vederea creării posibilității comercializării lor «la negru», cantități foarte mari de bijuterii din aur, care erau astfel nedeclarate și vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA și impozit pe profit), prin magazinele deținute de mai multe societăți comerciale din România și alte țări din Europa”, arată procurorii DIICOT.

Anchetatorii mai spun că bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei cetățeanului turc (B.S), pe bază de comandă făcută de diferiți bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia. După introducerea în țară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spații special amenajate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuși, care, folosind mai multe autoturisme special modificate în ceea ce privește constituirea unor spații disimulate, le transportau în România, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia și Macedonia, către diferite magazine de bijuterii și colectau sumele de bani aferente comenzilor.

Totodată, membrii grupării infracționale desfășurau și o activitate inversă, de colectare a bijuteriilor declasate și de transport în Turcia, la schimb pentru bijuterii noi sau contra cost, iar în urma topirii lor erau folosite în procesul de producție de către bijutierii turci. Această activitate era derulată, de asemenea, nu numai pe teritoriul României, ci și pe teritoriul altor state – Serbia, Polonia, Ucraina, Austria, Italia, Ungaria, Germania.

Până în prezent au fost ridicate aproximativ 60 de kilograme de bijuterii din aur, cea mai mare cantitate identificată la un transport intern fiind de aproximativ 20 de kilograme.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba vor fi aduse la audieri 100 de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
orsi on