Monday, October 3, 2022
Home sus Acțiunea „Foc de artificii”, în derulare la Satu Mare

Acțiunea „Foc de artificii”, în derulare la Satu Mare

Poliția Română a declanșat, începând cu data de 20 noiembrie a.c., acțiunea națională pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice și juridice, în perioada Sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

Asemenea acțiuni se desfășoară și la Satu Mare, fiind angrenați atât polițiști specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cât și polițiști de ordine publică.

În cursul acestei săptămâni polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, au efectuat controale la societățile comerciale, în vederea autorizării pentru desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice. Anul trecut au obținut această autorizație 15 societăți din județ, 11 pentru articole pirotehnice din categoria I, și alte 4 pentru clasele II și IV.

În această perioadă sunt continuate și activitățile specifice structurilor de ordine publică în zona piețelor, târgurilor, centrelor comerciale ori a altor locații aglomerate, pentru depistarea persoanelor ce comercializează ilegal obiecte pirotehnice. Se urmărește în mod prioritar combaterea comerțului ilicit cu petarde procurate ilegal din Ungaria și Ucraina.

În aceste acțiuni polițiștii colaborează cu jandarmi, polițiști locali și de frontieră, urmărind astfel prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Reamintim că în cursul anului trecut, în urma activităților desfășurate de polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, în colaborare cu cei de ordine publică din cadrul I.P.J. Satu Mare au fost întocmite peste 30 de dosare penale la regimul articolelor pirotehnice și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 24.941 petarde și 31 de kg articole pirotehnice, din clasele/categoriile de pericol II-IV.

Totodată, atragem atenția că, din motive de ordine, securitate, siguranță publică și pentru protecția mediului, se interzice deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, Poliția Română atrage atenția asupra periculozității folosirii materialelor pirotehnice interzise.

Rețineți: În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracție foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluțe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliți etc.).

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină