Saturday, February 4, 2023
Home interviu Jurnal Fata din Jurnal: Anamaria Pintea, ”Echilibrul este soluția unei lumi mai bune”

Fata din Jurnal: Anamaria Pintea, ”Echilibrul este soluția unei lumi mai bune”

Pentru început poți să-mi spui câteva lucruri despre ține?

Ma numesc Anamaria Pintea, am 22 de ani, am terminat Facultatea de Științe politice, Administrative și ale Comunicării Babeș Bolyai Cluj Napoca. Activez în mediul politic, sunt o fire comunicativă și deschisă, cu simtul umorului bine dezvoltat.

Cum comentezi expresia „să fii om e lucru mare, să fii domn e o întâmplare”?
După cum bine se știe, în ziua de azi, calitatea de a fi om se pierde treptat fiind înlocuită de diverse calități negative insuflate de degenerarea continuă a societății. Mulți se consideră domni, dar în fond nu au nici cea mai mică idée ce presupune acest lucru, iar faptul că a fi domn e o întâmplare este foarte adevărat deoarece ținând cont că se întâmplă sa fi domn dar nu și om, majoritatea domnilor apăruți peste noapte uită calitatea esențială a statutului de domn, accea de a fi om indiferent de situație.

anamaria-pintea (7)De ce crezi că tot mai mulți tineri cad în patima drogurilor?
Drogurile… un subiect atât de mediatizat și în același timp atât de ignorat. Spun acest lucru datorită faptului că s-au făcut numeroase campanii la nivel național și local dar fără un efect vizibil deoarece nu s-a acționat la sursa problemei. Acestă sursă a problemei sunt defapt părinții ce aleg jobul în locul copiilor crezând ca banii pot sa umple golul făcut de lipsa atenției si dragostei unui părinte. Un copil ignorat de părinți va căuta mereu refugiu în diverse vicii ce îl vor ajuta să uite, pentru putin timp, de faptul că atunci când ajung acasă nu e cine sa-i întâmpine cu un zâmbet și cu o vorbă bună. E foarte ușor să cazi pradă drogurilor având în vedere societatea în care trăim și dispariția bunelor moravuri care candva primau în rândul oamenilor.

Cum trebuie să arate pentru tine baiatul ideal?
Băiatul ideal nu există datorită simplului fapt că idealul în sine nu există, dar pot spune că există oameni ce te pot face să te simți ideal prin modul lor de a-și exprima sentimentele și trăirile față de tine. Aspectul fizic pe care se pune accent, inevitabil, atunci când întâlnești o persoană devine un criteriu de eligibilitate deoarece fără un imbold vizual și concret oamenii nu își manifestă dorința de a cunoaște persoana în cauză.

anamaria-pintea (8)Crezi în dragoste la prima vedere, de ce?
Aș putea spune că există dragoste la prima vedere, am trăit și eu acest moment unic. După părerea mea, pe lângă această minunată dragoste la prima vedere trebuie să ai în vedere și restul elementelor ce compun acea dragoste, cât și de adevărata personalitate a persoanei în cauză. Pentru a da o notă optimistă celor spuse anterior, da, cred în dragoste la prima vedere deoarece îți trezește sentimente și trăiri ce poate nu le vei mai întâlni vreodată.

Ce hobby-uri ai?
Pot să spun că îmi place muzica, să o cânt și să o ascult, îmi place arta fotografică și nu în ultimul rând politica a devenit un hobby pentru mine. Spun acest lucru din simplul fapt ca prin intermediul politicii mă regasesc cel mai bine.

Ce te atrage spre politica?
Pentru mine politica este mediul în care de la o vârstă fragedă, 16 ani, am început să mă formez ca om alături de oameni cu o experiență de viață mai vastă și cu cariere de succes. La început ma atras ideea de a face parte dintr-un grup, al cărui membrii mi-au devenit prieteni și o a doua familie, iar apoi după ce am crescut și am început să înțeleg tainele politicii ma atras varietatea oportunităților de a lupta pentru țelurile mele și posibilitatea de a mă implica în diverse acțiuni cu efect local și național.

Ce apreciezi cel mai mult la un om și ce nu?
În primul rând apreciez cel mai mult la o persoană modul de a se comporta cu cei din jur, sinceritatea și curajul de a spune lucrurilor pe nume. După părerea mea, sinceritatea se încearcă a fi ascunsă după diverse cuvinte cu rol de paravan, fără a da de înțeles exact ceea ce dorim să spunem. Comportamenul este și el important deoarece este asemeni unei cărți de vizită pentru cei din jur, iar de curajul de a spune lucrurilor pe nume nu beneficiază multe persoane datorită fricii de a nu răni sau de a fi înțeleși greșit.

anamaria-pintea (3)Ce înseamnă Satu Mare pentru tine?
Satu Mare pentru mine înseamnă acasă, înseamnă locul unde îmi găsesc liniștea interioară. Chiar dacă este un oraș ceva mai mic decât altele pot să spun că în nici un alt oraș nu aș putea să ma simt mai bine decât aici. Sunt mândră că m-am născut în Satu Mare și sunt mândră de orașul meu, poate cum putini sunt mândrii de orașul lor natal, acest lucru poate fi observat și din prisma faptului că m-am întors la Satu Mare fără nici un regret.

Cât crezi că pot conta banii în ziua de azi?
Din păcate banii au ajuns să ocupe un loc fruntaș în ierarhia nevoilor personale ale oamenilor, fapt care demonstrează că banii în ziua de azi contează foarte mult. Este păcat că devenim din ce în ce mai materialiști și suntem prinși în goana după bani fară a realiza că riscăm să pierdem multe dintre momentele frumoase ce poate să le ofere viața, așa cu bune și cu rele cum este ea.

Crezi că o lume condusă de femei ar fi mai bună?
O lume condusă în totalitate de femei cu siguranță nu ar fi mai bună. Femeile, la fel ca și bărbații au nevoie de sfaturile și criticile sexului opus deoarece o femeie nu va reuși să fie la fel de bună ca și un bărbat în anumite domenii, la fel cum nici un bărbat nu va putea fi la fel de bun ca și o femeie în alte domenii. Echilibrul este soluția unei lumi mai bune, un echilibru ce poate fi atins numai prin comunicare și înlăturarea prejudiciilor care încă mai sunt prezente în societate.

Mulțumesc pentru timpul acordat, în final vrei să le transmiți un mesaj cititorilor noștri?
Și eu vă mulțumesc pentru ocazia de a-mi împărtăși gândurile cu cititorii dumneavoastră. Doresc să le transmit tuturor Sărbatori fericite alături de familie și cei dragi, fie ca noul an să aducă mai multă înțelepciune și bucurii după cum merită fiecare. Aș dori să închei cu un citat drag mie : ,,Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.” Paulo Coelho.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină