Monday, November 28, 2022
Home Stiri Satu Mare Primarul Dorel Coica a participat la conferința de închidere a proiectului pentru...

Primarul Dorel Coica a participat la conferința de închidere a proiectului pentru incluziunea rromilor

Primarul Municipiului Satu Mare Dr. Dorel Coica, a participat alături de reprezentanți ai SPAS și ai Asociației Stea la Conferința de închidere a proiectului pilot Cooperare Est-Vest a orașelor pentru incluziunea rromilor care a avut loc în data de 12.12.2013 în Bruxelles. Proiectul a fost finanțat de Open Society Foundation, Fundația Bernard Van Leer și Comisia Europeană și coordonat de EUROCITIES împreună cu Rețeaua MERI.

EUROCITIES este o rețea a principalelor orașe din Europa, fondată în 1986 de către primarii a șase mari orașe iar astăzi reunește autorități locale din peste 130 de orașe.

Orașe partenere în proiect: Belfast (UK), Ghent (BE), Glasgow (UK), Gothenburg (SWE), Grenoble (FR), Munich (DE), Oslo (NO), Torino (IT), Mihalvoce (SLO), Satu Mare, Arad, Alba Iulia, Buzău, Reșița, Kotel, Razgrad, Sevlievo, Vetovo, Omurtag Pazardzhik (BU).

Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai a comunităților rrome europene prin creșterea capacității autorităților locale pentru o abordare mai eficientă a problematicii rromilor, promovarea rolului orașelor în căutarea și implementarea de soluții pentru incluziunea rromilor, schimbul de experiență și bune practici. Proiectul a identificat decalaje în dezvoltarea serviciilor, furnizarea și implementarea strategiilor locale de integrare a comunităților rrome și a contribuit la reducerea acestor decalaje dar și la identificarea unor posibilități de colaborări ulterioare.

Proiectul a durat 6 luni iar conferința finală a prezentat principalele rezultate obținute, nevoile și soluțiile locale dezvoltate de autoritățile locale, angajamentul lor cu privire la acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale rromilor, în special în domenii ca educație și ocuparea forței de muncă.

În cadrul conferinței s-au prezentat proiecte pilot pe teme ca: ocuparea forței de muncă, copii și educație, activități de creștere a gradului de conștientizare. În același timp, a avut loc o discuție cu ușile închise a politicienilor prezenți (primari, vice-primari, consilieri, directori) cu scopul de a stabili un cadru pentru cooperări viitoare pe tema incluziunii rromilor, discuție în cadrul căreia Primarul Municipiului Satu Mare a descris acțiunile întreprinse până în prezent în vederea integrării rromilor, planurile de viitor respectiv și-a manifestat deschiderea spre o colaborare strânsă cu orașele implicate în acest proiect.

Relații foarte bune au fost create cu orașul Grenoble, împreună cu care se dorește realizarea unui proiect comun, în acest sens o delegație din acest oraș va realiza o vizită în Satu Mare în primele luni ale anului următor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină