Tuesday, October 4, 2022
Home sus Ministrul Culturii aruncă în aer Guvernul la câteva ore după jurământ

Ministrul Culturii aruncă în aer Guvernul la câteva ore după jurământ

Liberalul Gigel Știrbu a devenit oficial ministru al Culturii, după ce și-a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Ceremonia, începută cu peste 20 de minute întârziere, nu a durat mai mult de 3 minute, Băsescu limitându-se la a-i ura lui Gigel Sârbu doar “Succes” fără niciun alt comentariu.

După ce a plecat de la microfon, președintele s-a apropiat de noul ministru sugerându-i să nu accepte comasarea Muzeului Satului cu Muzeul Țăranului Român, deja discutată de principiu în Guvern. Dinspre premier a venit însă, pe loc, îndemnul contrar: “Comasați-le!”

Noul ministru al Culturii: „Nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”

La scurt timp, Gigel Știrbu a anunțat într-o intervenție televizată că refuză să comaseze cele două muzee, subliniind că cererea a venit de la colega lui de Guvern, Rovana Plumb. „M-am interesat și eu. E o inițiativă a Ministerului Mediului care dorește să preia Muzeul Antipa și Muzeul Țăranului Român, pentru dezvoltare. Eu nu-mi voi pune semnătura pe un asemenea act”.

Știrbu a explicat că, la ceremonia de depunere a jurământului, de la Cotroceni, a fost întrebat de Băsescu de această mutare. „Președintele m-a întrebat de ce doresc comasarea MȚR cu Muzeul Satului. I-am spus: Cu tot respectul, nu sunteți bine informat”

Ponta și Antonescu s-au ignorat

După depunerea jurământului de către Știrbu, Băsescu a dat mâna zâmbind atât cu Crin Antonescu cât și cu Valeriu Zgonea, cărora le cerea recent demisiile pentru scandalul modificării Codului Penal. Cel puțin în public, Ponta și Antonescu s-au ignorat, premierul plecând de altfel, împreună cu miniștrii imediat pentru a elibera sala în care era programat jurământul lui Toni Greblă pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Conform protocolului, un judecător CCR este învestit în prezența președintelui, a președinților celor două Camere și a colegilor săi de la CCR.

Președintele Traian Băsescu a semnat astăzi, în cursul prânzului, decretul de numire a liberalului Gigel Știrbu titular la Ministerul Culturii, după revocarea din funcție a lui Daniel Barbu, ca urmare a demisiei.

“Printre invitați mă număr și eu”, a anunțat la scurt timp președintele Senatului, Crin Antonescu, scos pentru o perioadă din litsa de protocol a Palatului Cotroceni după ce a ieșit din sală în timpul discursului lui Traian Băsescu după depunerea jurământului de către Ramona Mănescu.

Numirea a fost oficializată după ce președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au avut o discuție telefonică în această dimineață.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină