Thursday, October 6, 2022
Home sus Pensionarii de peste 70 de ani vor avea gratuitate pe traseele Transurban

Pensionarii de peste 70 de ani vor avea gratuitate pe traseele Transurban

Joi, 19 decembrie în cadrul ședinței de Cosiliu Local s-au creat mici discuții legat de proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități la călătoria pe mijloacele de transport în comun pensionarilor cu vârsta peste 70 de ani.
În cele din urmă proiectul de hotărâre a trecut astfel încât, de la 1 ianuarie 2014, pensionarii cu vârsta peste 70 de ani vor avea gratuitate pe liniile de transport în comun ale Trasurban, pe raza municipiului, reședință de județ.
În opinia consilierilor UDMR, Maskulik Csaba și Nics Janos, proiectul de hotărâre nu este fundamentat economic. Potrivit celor declarate de Maskulik, acordarea acestor facilități va duce la falimentarea operatorului economic. “Ne aflăm în fața unui proiect major dar fără fundamentare economică. Trebuie să avem grijă că e vorba de o subvenționare de 4 milioane de lei, care sunt bani publici. Nu există o strategie coerentă pentru a acorda această gratuitate. Am putea vota acest proiect de hotărâre după ce vom avea un proiect de buget pe anul 2014. Acordarea acestei gratuități va duce la falimentarea operatorului economic”, a declarat Maskulik.
Potrivit consilierului UDMR în momentul de față nu se poate estima numărul celor care vor beneficia de această gratuitate.
Adrian Albu a subliniat faptul că aceste facilități ar trebui acordate doar pe un număr limitat de linii.
În raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre în cauză se arată că „întrucât din documentația prezentată nu rezultă numărul posibililor beneficiari de facilități la călătoria pe mijloacele de transport în comun pe raza administrativ teritorială a municipiului, pe liniile operatorului de transport Transurban S.A. Satu Mare, care în momentul de față au vârsta peste 70 de ani, nu se poate face o evaluare a fondurilor care vor fi necesare pentru a fi acoperite sub formă de subvenție de la bugetul local.
Considerăm că după trecerea unui număr de 2-3 luni vom putea evalua costurile pe care le presupune acordarea acestei facilități. În această situație, în bugetul inițial pentru anul 2014, subvenția care va fi acordată va avea la bază situația existentă astăzi fără a se ține cont de această categorie de facilități, urmând ca pe parcursul anului pentru acoperirea acestor costuri să procedăm la rectificarea bugetului prin majorarea acestei categorii de cheltuieli a bugetului local”
În cele din urmă proiectul de hotărâre a trecut cu 13 voturi “pentru”,  consilierii UDMR s-au abținut de la vot.  De la 1 ianuarie 2014, pensionarii cu vârsta peste 70 de ani vor avea gratuitate pe liniile de transport în comun ale Trasurban, pe raza municipiului, reședință de județ.

3 COMMENTS

  1. Nu inseamna nimic, niciun ajutor! La 70 de ani majoritatea se deplaseaza mai greu si e nevoie de sprijinul unui membru al familiei care il va duce cu masina personala. Un ajutor de pret este gratuitate pentru toti pensionarii.Ca in alte localitati din tara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină