Monday, October 3, 2022
Home sus Recomandări pentru Sărbători de iarnă în siguranță

Recomandări pentru Sărbători de iarnă în siguranță

Când sunteți la cumpărături, evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsați bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel și poșetă.
Purtați-vă poșeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstrați-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din față ale pantalonilor.
La întoarcerea spre casă, evitați să vă supraîncărcați de cumpărături și deplasați-vă pe străzi și alei iluminate. Nu alegeți scurtături prin parcuri sau zone întunecate.
Polițiștii vă recomandă să evitați discuțiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostați la agresivitatea lor verbală.
De asemenea, ocoliți grupurile de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!
Nu consumați băuturi alcoolice pe stradă! Fapta constituie contravenție și, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situații, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri sau vătămări. Consumând alcool în exces veți avea și o capacitate de reacție redusă și puteți deveni cu ușurință victima unei infracțiuni sau a unui accident rutier.
Dacă sunteți acostați pe stradă, nu ezitați să cereți sprijinul celorlalți trecători sau să intrați într-un magazin!
Atunci când ați fost martorii unor manifestări violente, anunțați imediat Poliția!
Pentru protecția autovehiculului, polițiștii vă recomandă ca atunci când vă parcați autoturismul să închideți geamurile și să vă asigurați apoi că l-ați încuiat. Depozitați cumpărăturile în portbagaj și nu lăsați la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
Când ați pornit mașina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtați de ea. Nu o lăsați pornită și neasigurată nici atunci când o părăsiți timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta stațiilor de alimentare.
Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare.
Polițiștii vă atrag atenția să nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice și să folosiți centura de siguranță. Este recomandat să nu conduceți dacă vă simțiți obosiți și să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde și a vă reface forțele. Folosiți corect luminile, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte!
Dacă un străin sosește la ușa dumneavoastră:
Uneori, infractorii joacă anumite roluri pentru a aborda victimele (colindători, persoane care livrează colete, angajați ai unor furnizori de servicii etc.), așa că fiți vigilenți.
Nu permiteți străinilor să intre în casă pentru a folosi telefonul, toaleta, sau pentru a le oferi ceva.
Atunci când este neapărat nevoie ca un străin să intre în locuința dumneavoastră, chemați un vecin sau o rudă să vă însoțească.
Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenție și la intrările secundare, cum ar fi ușile de la balcoane și terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuința. Acestea vor avea încuietori suplimentare, dispuse la interior!
Evitați discuțiile despre bunurile de valoare pe care le aveți în casă!
În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, comunicați acest fapt numai persoanelor în care aveți mare încredere. Rugați-i să vă supravegheze locuința, sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
Când plecați de acasă încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau colectarea frecventă a corespondenței, de către un vecin sau o persoană de încredere.
Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
Încuiați ușile și geamurile chiar și atunci când plecați pentru câteva minute.
Nu lăsați sume mari de bani sau valori în locuință.
Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați străinii că ați plecat în concediu!
Instruiți-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă ușa de acces în locuință persoanelor străine care spun că sunt trimiși de părinți pentru a le da diverse obiecte!
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină