Monday, October 3, 2022
Home sus Accidente de circulație

Accidente de circulație

Două accidente de circulație au avut loc duminică în județ, victimele suferind leziuni ușoare.
Primul eveniment rutier s-a înregistrat la Ghenci, pe DN 1 F, dimineața, în jurul orei 10.00. Polițiștii rutieri din Carei, care au intervenit în acest caz, au stabilit că șoferul de 40 de ani, din Zalău, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum umed, a părăsit partea carosabilă și a intrat cu mașina în șanț. Doi tineri, de 14 și 17 ani, pasageri în autoturism, au fost răniți în urma impactului, aceștia suferind, din fericire, leziuni ușoare.
Conducătorul auto, Andras B., a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că acesta nu consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.
În cazul celui de-al doilea accident de circulație, produs după miezul nopții, în localitatea Vama, victimă a fost tot un minor, de 16 ani. Tânărul era pasager în mașina condusă de Mitică P., de 23 de ani, care s-a răsturnat într-o curbă, în afara părții carosabile.
La fața locului au intervenit de îndată polițiștii rutieri din Negrești Oaș care anchetează împrejurările producerii accidentului. Polițiștii au stabilit că șoferul implicat în evenimentul rutier avea o concentrație de 0,14 mg/l alcool în aerul expirat.
Polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Totodată, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
Polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și luneta mașinii care trebuie să funcționeze foarte bine.
Polițiștii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule.
Trebuie să se evite acționarea bruscă a frânei și a mecanismelor de direcție, în condițiile unui carosabil alunecos, deoarece se poate derapa foarte ușor . Este indicat să se folosească cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu polei, conducătorii auto nu trebuie să vireze și să frâneze în același timp.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.
Și pietonilor li se recomandă să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.
Poliția Rutieră vă dorește DRUM BUN!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
dani on