Wednesday, October 5, 2022
Home Stiri Satu Mare Casa Județeană de Pensii și-a împlinit obiectivele pe anul 2013

Casa Județeană de Pensii și-a împlinit obiectivele pe anul 2013

Luni, 30 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de Eugenia Sabou, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP), au fost prezentate câteva dintre obiectivele realizate în decursul anului 2013 de instituția pe care o conduce și anume, perfecționarea profesională a angajaților, implementarea unui sistem informatic complet care să asigure servicii publice online sau informatizarea activității Compartimentului de expertiză medicală.

La întâlnirea cu presa au participat și reprezentanții Asociației Județene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare, Asociației Pensionarilor „Unirea” dar și ai asociațiilor veteranilor de război și ai refugiaților de pe urma Dictatului de la Viena din 1940.

Eugenia Sabou a declarat că „în acest an s-a pus accent deosebit pe creșterea calității serviciilor prin implementarea unei informatizări noi bazate pe programe informatice de calitate, utilizate în domeniul pensiilor dar și instruirea, respectiv perfecționarea angajaților, pentru utilizarea acestor programe”.

Din evidențele CJP Satu Mare reiese că în luna decembrie 2013, la nivelul instituției există un număr de 82.698 de pensionari. „Au fost soluționate un număr de 9.643 de cereri privind stabilirea drepturilor de pensie, cereri privind modificările drepturilor de pensie, s-au efectuat treceri din oficiu în pensie de limită de vârstă din pensie de invaliditate, pensie anticipată sau anticipată parțială”, a declarat directorul CJP.

Totodată, s-au încasat venituri din: contribuții pentru asigurări sociale în valoare de 1.920.974 lei; comisioane stagii de cotizare (64.903 lei), bilete de tratament (1.131.051 lei); recuperări debite din pensii (680.068 lei) și amenzi în valoare de 27.000 lei. De asemenea, s-au soluționat un număr de 3.393 de cereri de ajutoare de deces, în valoare de 7.779.542 lei. În ceea ce privește biletele de tratament, în 2013 au fost repartizate un număr de 3.936 de bilete.

Potrivit Eugeniei Sabou în acest an au fost emise un număr de 2.201 de decizii de pensionare pe pensii internaționale, 784 fiind în lucru. Au fost preluate 54 de cereri privind acordarea de pensii, în baza acordului dintre România și Israel.

Eugenia Sabou s-a referit și la valoarea punctului de pensie care, potrivit Bugetului Asigurărilor de Stat pentru 2014 va fi de 790,7 lei. De asemenea, s-a stabilit ca în 2014 ajutorul de deces acordat asiguratului sau pensionarului este de 2.298 lei, iar în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului este de 1.149 de lei. Cuantumul indemnizației pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate încadrați în gradul I pentru anul 2014 este de 633 lei.

Pentru anul viitor, directorul executiv al CJP Satu Mare dorește: îmbunătățirea comunicării atât cu pensionarii cât și cu opinia publică; continuarea informatizării activității de expertiză medicală; selectarea documentelor din arhivă; perfecționarea personalului și colaborarea cu primarii din județ și cu celelalte instituții ale statului.

1 COMMENT

  1. de ce casa de pensii nu a informat si despre doamna eva care a bagat mana dupa banii casei ????
    daca e sora de primas de carei nu se pune????
    politia a doar pentru cei care fura un cucuruz????
    udemeristii sunt scutiti????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină