Monday, January 30, 2023
Home Sport Tenis de masă: bronz pentru careiencele de la Tapo

Tenis de masă: bronz pentru careiencele de la Tapo

În perioada  02-06 ianuarie 2014 a avut loc competiția de tenis de masă „HUNGARIAN CADET OPEN” la Budapesta, organizată de federația europeană de Tenis de Masă, unde au participat echipe din Austria,Germania, Anglia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Olanda,Turcia, Rusia, Belarus, Moldova, România și Ungaria.
Clubul Elevilor TAPO Carei a participat cu o echipă de fete  formată din Dari Helga și Keresztesi Kitty, antrenate de Podoba Mircea de la Clubul elevilor- TAPO Carei.
In urma confruntărilor,careiencele noastre  au obținut următoarele rezultate:
3-0 cu  Statistika „B”, 3-0 cu Belarus „B” și 3-1 cu Niederscheim (Germania), obținând locul  I în grupă, calificându-se în sferturi (între primele 8 echipe) unde au eliminat cu scorul de 3-1,pe puternica echipă de la Bayern München(Germania), iar în semifinală au fost  învinse de favorita a doua a turneului, echipa națională a Sloveniei „A”, cu scorul de 3-1,obținând astfel locul al III-lea (medalie de bronz).
La individual, ambele sportive careiene s-au calificat din grupe pe tabloul principal de 32 unde au fost învinse din primul tur (Keresztesi Kitty a fost învinsă de o sportivă de la TT Baden – Würten(Germania), iar Dari Helga de o jucătoare  de  la Bayern München).
Dari Helga este elevă a Scolii Vasile Lucaciu din Carei  iar Keresztesi Kitty studiază la Ham Janos in Satu Mare de unde vine zilnic cu unul din părinți pentru a se antrena la Clubul Tapo Carei cu  Mircea Podoba.
Cele două sportive  sunt nevoite să joace momentan pentru alte cluburi decât cel careiean datorită problemelor financiare adică nesusținerii acestui club de către administratia locală sau alți sponsori puternici.
Astfel,Dari Helga joacă pentru ExproGaz Medias iar Keresztesi Kitty pentru CSS Tg Mures dar antrenamaentele se desfășoarș la Carei,la sala clubului TAPO.
Cazul lor nu este singular,cel mai talentat sportiv careiean la tenis de masă de până acum,o speranță a acestui sport la nivel național ,micuțul Paul Silagy de aproape 9 ani,a fost transferat pe o perioadă de 1 an la CSS Odorheiul Secuiesc,tot datorită lipsurilor financiare  ale familiei și clubului.
Deplasarea la Budapesta in vederea acestui concurs a scos din buzunarul părinților  200 de euro iar transportul a fost asigurat  din fondul in care au fost colectați cei 2% din impozitul doritorilor de a susține acest sport local .
Cele două sportive vor participa la inceputul lunii viitoare  la Craoiva la o competiție destinată  doar celor aflate în TOP12  național.
BULETIN DE CAREI

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină