Saturday, February 4, 2023
Home sus Anonescu: Băsescu să se comporte mai demn. Propun un pact - să...

Anonescu: Băsescu să se comporte mai demn. Propun un pact – să nu mai spunem minciuni

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, comentând declarațiile șefului statului, că îi cere lui Traian Băsescu să se comporte demn în ultimul an de mandat, el precizând că propune “un pact minimal” pentru ca politicienii să nu mai mintă legat de subiectele importante pentru popor.

“Cred că nu e mult (…) dacă îi cer președintelui să se comporte, măcar în acest ultim an al mandatului său, cu mai multă demnitate”, a spus Antonescu.

Liberalul l-a acuzat pe Băsescu că a mințit în legătură cu afirmațiile făcute de acesta privind mesajul vizitei Victoriei Nuland.

În acest context, Antonescu a propus “un pact minimal”, prin care nici președintele și nici ceilalți politicieni să nu mai mintă și să nu mai spună lucruri “îngrozitoare” legate de subiectele importante pentru poporul român.

“Nici eu, cum spunea domnia sa, nu am motive să mă las intimidat de campanii de presă, de presiuni și jocuri politice. Și eu am linia mea de consecvență și intransigență, am greșit și eu în repetate rânduri în materie de limbaj, în materie de atitudine în dialogul politic din România. Dar hai să facem măcar în acest 2014 care se anunță greu, încărcat, tensionat, să facem un pact minimal. Să nu mai spunem, nici președintele și nici alții – dar nu-mi aduc aminte să o fi făcut nici eu, nici primul ministru – să nu mai spunem grozăvii, minciuni și lucruri profund dăunătoare în fața poporului român și despre poporul român și despre țara asta. Și doi, dacă se poate, să avem o atitudine cuviincioasă”, a spus liberalul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că Victoria Nuland a venit la București emisar al Guvernului SUA și a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români și pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării.

Președintele a arătat că vizita Victoriei Nuland a fost tratată de unii ca “o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită ca să ne bată pe spate”.

“Vreau să vă dau mesajul exact și corect, este un mesaj care trebuie să îi îngrijoreze pe români și în egală măsură pe politicieni, și nu mă joc cu vorbele, cu atât mai mult cu cât știu că ele, în câteva minute, vor fi în toate cancelariile”, a anunțat președintele Băsescu.

El a mai arătat că Victoria Nuland nu a venit în România nici în calitate de asistent al secretarului de stat, nici de subsescretar de stat și nici în calitate de turist. “Calitatea dânsei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, și acest mesaj extrem de serios a fost legat de statul de drept din România, care, începând din vara lui 2012, este continuu pus sub semnul întrebării”, a adăugat șeful statului.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
ana o