Thursday, December 1, 2022
Home Nationale Ministrul Radu Stroe a demisionat

Ministrul Radu Stroe a demisionat

Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor după o discuție cu premierul Victor Ponta, au declarat agenției MEDIAFAX surse oficiale.

Ministrul a fost chemat la premier după ce șeful Guvernului a avut o discuție cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Potrivit surselor citate, Stroe intenționează să susțină o conferință de presă la ora 15.

Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 și a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai ieșit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început, iar surse oficiale au precizat că acesta a demisionat.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost și el prezent la Ponta, a anunțat că Stroe urmează să susțină o declarație de presă în acest sens.

Majoritatea din cei peste 40 de lideri PNL, vicepreședinți și membri ai Biroului Permanent, contactați de MEDIAFAX, au evitat să aibă un punct de vedere față de oportunitatea depunerii mandatului de către ministrulRadu Stroe, totuși cinci exprimându-se clar în favoare unei demisii.

La nivelul conducerii PNL o serie de vicepreședinți sau lideri de filiale sunt în favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, să-i fie solicitată demisia din această funcție ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenția în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

“Ar trebui să plece, dar nu e singurul vinovat. Cei doi nu ar fi murit dacă se intervenea la timp. Nu Chiper (secretar de stat în MAI – n.r.) trebuia să fie la cârmă, ci Stroe. Asta e o glumă că l-au demis pe Chiper”, a declarat unul dintre vicepreședinții PNL pentru MEDIAFAX.

Un alt lider de filială a susținut că implicarea ministrului de Interne ar fi trebuit să fie majoră, după cum șefii de consilii județene sunt obligați moral să fie implicați sută la sută în situațiile de calamități, cum sunt inundațiile sau înzăpezirile.

“Trebuie să-i fie retras sprijinul politic, nu e admisibil. Și atunci când au fost inundații, și atunci când au fost zăpezile, eu m-am implicat de fiecare dată în teren chiar și atunci când nu aveam o funcție la nivelul județului”, a mai spus unul dintre vicepreședinți.

Pe de altă parte, un alt lider al PNL este de părere că pe lângă remanierea lui Radu Stroe este necesară și demisia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu.

“Radu Stroe e bleg, dă declarații de copil. Responsabilitatea pentru astfel de situații este legal la Ministerul Transporturilor, unde nu s-a făcut o celulă de criză pentru o astfel de situație. Aștept remanierea și a lui Stroe, dar nu se poate ca ministrul Transporturilor să nu se ocupe personal după ce a aflat că e un accident”, a susținut liderul PNL.

Un alt vicepreședinte PNL consideră că Stroe ar trebui să demisioneze doar “dacă ar fi fost șeful STS și ar fi dat coordonate aiurea”.

Cea mai mare parte a membrilor conducerii PNL au refuzat, însă, să aibă un punct de vedere legat de oportunitatea unei demisii a ministrului de Interne. O parte dintre aceștia au precizat că momentul discuției efective asupra acestui subiect trebuie să fie la Delegația Permanentă a PNL de la începutul lunii februarie, menționând că nu se pot “antepronunța”.

Alți lideri așteaptă poziția președintelui PNL, Crin Antonescu, în cadrul reuniunii partidului.

“Indiferent cine ar fi ministru de Interne, cred că nu este vina lui în primul rând, avem servicii de informații, avem STS. Greșeala ar fi a ministerului dacă nu-i dotează (…) Salvamont ar fi fost primul serviciu care ar fi trebuit anunțat, nu SMURD. Sunt convins că a fost o bulibășeală de nedescris”, a afirmat un alt lider PNL.

De asemenea, unii dintre vicepreședinți au susținut că “miniștrii nu pot fi schimbați precum cămășile”, iar pentru o eventuală demitere trebuie să se aștepte rezultatele anchetei asupra accidentului aviatic.

“Hai dom’le, terminați cu chestiuni din astea, terminați”, a fost reacția unui alt membru al conducerii PNL, contactat de MEDIAFAX.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmațiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt “un exemplu de comunicare catastrofală”, menționând că va propune conducerii PNL “măsuri politice radicale”, el menționând și că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Întrebat, într-o intervenție la Realitatea TV, cum comentează faptul că Radu Stroe a spus că își reproșează că tragedia de la Cluj s-a întâmplat în mandatul său și că la nivelul Ministerului de Interne nu s-a constituit o celulă de criză, Antonescu a răspuns: “Cu tot respectul pentru domnul Stroe și cu toată colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revolta în condiții de nemulțumire publică”.

El a menționat că face o distincție între modul în care s-au întâmplat lucrurile la Ministerul Transporturilor și la Ministerul de Interne.

Antonescu a menționat, totuși, că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.

Antonescu a ținut să precizeze că va propune conducerii PNL “măsuri politice radicale” în acest caz, dar a precizat că discuțiile și deciziile se poartă și se iau în interiorul partidului.

El a criticat comunicarea “catastrofală” a tuturor autorităților implicate în operațiunile de salvare în urma accidentului aviatic, precizând că este posibil ca și premierul să fi primit informații eronate.

De asemenea, liberalul a ținut să sublinieze că în cursul zilei de miercuri nu s-a pus nici în partid și nici de către premier problema demiterii ministrului Stroe.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
Bebe</