Saturday, December 3, 2022
Home sus Gala Sportului Careian la cea de-a doua ediție ( foto)

Gala Sportului Careian la cea de-a doua ediție ( foto)

Marți, 28 ianuarie, a avut loc cea de-a doua ediție a Galei Sportului careian, eveniment prezentat de Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei.
O  alocutiune a rostit și primarul Kovacs Eugen, care s-a declarat impresionat de numeroasa asistență  dar și indecis în ce privește aprecierea valorilor din toate domeniile de activitate.
“Mă bucur să văd că este o sală așa de plină, înseamnă că lumea apreciază sportul. În general nu știm să ne apreciem unii pe alții. Se spune că nu este apreciată cultura, învățământul sau sportul. Poate pe merit dar nu este în totalitate adevărat. În ultima vreme am observat că nu ne mai apreciem nici în familie. Soțul nu este mulțumit de soție, soția nu este mulțumita de soț sau intervin neînțelegeri  între părinți și copii . Valorile nu mai sunt apreciate. Așa și eu pot să spun că nu sunt mulțumit de profesori, de medici, de cultură. Dispar valorile și aprecierea valorilor. Știm că nu avem campioni olimpici sau mondiali, dar dacă apreciem valorile locale, poate vor apărea și astfel de campioni. Îi îndemn pe părinți să-și dea copiii la sport. Știu că dau bani din buzunar pentru concursuri, dar eu personal îi apreciez pe voluntari, în rest orașul face ce poate“, a afirmat primarul Kovacs.
În cadrul Galei au fost premiați sportivi, antrenori, profesori de sport, arbitri, cluburi și susținători ai sportului, pentru rezultatele obținute în anul 2013 și pentru activitatea desfășurată de-a lungul carierei. Au fost premiați și  foști antrenori alături de profesori de sport pentru activitatea desfășurată de-a lungul carierei și contribuția adusă în dezvoltarea sportului careian.
Premiile au constat în diplome, plachete, statuete, medalii și sume de bani oferite de Primăria și Consiliul local al municipiului Carei alături de Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei.
Alături de celelalte distincții și premii s-au oferit trei premii speciale:  Sportivul Anului la Probă Olimpică lui Țicle Marius Gerhard , pentru Sportivul Anului 2013 la probă neolimpică lui Bartincki Attila și Omul Anului 2013 în Sport, apreciatului cavaler al fluierului Kovács István.
Pentru ca sunt mai putin cunoscuti careienilor , vom face o scurta prezentare a pasionatilor  acestui sport. Cei doi pescari practica acest sport de mici copii mai exact din anul 1981.Au început pescuitul pe lacurile din împrejurimile Careiului  cum ar fi: Ianculești, Tiream, Canalul de la Berveni.Din anul 2005 au început pescuitul împreună la crap, și au participat la concursuri profesionale în țară și în străinătate.Sponsorul oficial este canalul de televiziune PV TV Pescuit și Vânătoare.
Incepând din 2009 cei trei careieni (GinálLóránt, Gergely Francisc si OláhGábor) au luat biliardul mult mai în serios și asta însemnând mai multe antrenamente și participări la competiții pentru amatori.În 2012 au participat la prima ediție a Campionatului Național de Biliard organizat prima dată  după mulți ani de Federația Română  de Biliard-Pool.
In 2013 cei trei au participat la etapele  zonale, după care ocupând locurile 1 și 2 în zona Ardealul de Nord OláhGábor si Gergely  Francisc s-au calificat în Finala Campionatului Național de la Brașov obținând acolo locurile 9 (Oláh) si 25 (Gergely).
În 2013 s-a deschis un club de biliard în orașul nostru unde se pot antrena cei care sunt atrași de acest sport elegant. În viitor au în plan înființarea unui club sportiv, promovarea biliardului in rândul tinerilor și nu numai și organizarea câtorva etape de calificare națională în Carei.
BULETIN DE CAREIgala-sportului-carei-primargala-sportului-carei-multimegala-sportului-carei-karate-gala-sportului-carei-1-fotbal

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină