Monday, December 5, 2022
Home sus Ponta anunță că este nemulțumit de prefecții din Constanța și Brăila

Ponta anunță că este nemulțumit de prefecții din Constanța și Brăila

Premierul Victor Ponta a anunțat că este nemulțumit de activitatea prefecților din Brăila și Constanța, vicepremierul Gabriel Oprea precizând la rândul său că i-a propus premierului să fie analizată activitatea acestor doi prefecți în timpul deszăpezirilor.

Ponta a precizat că, dacă va fi cazul, în ședința de miercuri va fi decisă schimbarea acestora.

“Cred că cei mai mulți dintre dumneavoastră și-au făcut datoria. Sunt și probleme, la Constanța și la Brăila nu sunt mulțumit de coordonarea managerială din partea prefecturilor. O să facem o analiză și o să luăm măsurile care se impun”, a spus Ponta prefecților, în comandamentul de iarnă.

La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că a efectuat o analiză împreună cu ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, și i-a propus premierului Ponta o analiză a prefecților din Constanța și Brăila.

Joi dimineața, premierul Victor Ponta a anunțat că va analiza împreună cu ministrul interimar de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, cine sunt prefecții care nu au fost “la înălțimea așteptărilor” în timpul operațiunilor de deszăpezire, pentru a stabili cine anume trebuie înlocuit.

Întrebat de jurnaliști dacă vor fi schimbați prefecții din Brăila și Constanța, premierul a spus că anunțul va fi făcut imediat cum decizia este luată, precizând din nou că va discuta cu vicepremierul Oprea, după ce a avut o discuție în acest sens și cu vicepremierul Liviu Dragnea.

Ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat, miercuri seara, că, joi, îi va propune premierului Victor Ponta și ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcție a doi prefecți și a unui subprefect, pentru deficiențe în operațiunile de deszăpezire, spunând că este nemulțumit de prefectul din Brăila, care “s-a lăsat înzăpezit”, și neincluzându-l pe prefectul din Constanța pe lista celor de care este mulțumit.

Schimbările de prefecți și subprefecți nu pot fi efectuate decât prin hotărâre de guvern.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anunțat, după ce subprefectul județului a afirmat că de o jumătate de zi este axat pe deszăpezirea prefectului, că unul dintre vicepremieri sau ministrul Apărării va merge la Brăila, iar dacă se va constata că acolo sunt persoane fără autoritate ori competență, acestea vor fi înlocuite.

Subprefectul de Brăila, Ionuț Grosu, a transmis Guvernului, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul județului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Prefectul județului Buzău a fost eliberat, miercuri, din funcție de Guvern.

Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins stare de alertă pentru celelalte județe avertizate, miercuri, prin cod roșu, respectiv Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru județele Buzău, Brăila și Vrancea.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
denisa on