Wednesday, December 7, 2022
Home sus Chițoiu a DEMISIONAT din Guvern

Chițoiu a DEMISIONAT din Guvern

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat, joi seară, că Daniel Chițoiu a decis să demisioneze din Guvern. Crin Antonescu i-a mulțumit lui Chițoiu pentru activitatea în Guvern.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că vicepreședintele PNL Daniel Chițoiu, care a decis să demisioneze din Guvern, se va ocupa de coordonarea Secretariatului General al PNL, cu titlu interimar, iar cel care deține în prezent această funcție, Eduard Hellvig, de campania prezidențială.

Antonescu a susținut că PNL se află într-un “moment de organizare și reorganizare”. “Avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem și rămânem o echipă în care ne distribuim și ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat și împreună cu domnul viceprim-ministru și vicepreședinte al partidului, Daniel Chițoiu… Domnia sa a decis să pună capăt experienței și activității din fruntea Ministerului de Finanțe și din Guvern. A avut o activitatea pe care eu și PNL am susținut-o în permanență, o activitate pentru care îi mulțumesc, o activitate care nu a fost deloc ușoară și odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opțiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a menționat că “în cadrul unor mutații mai largi, în calitate de vicepreședinte va deține (…) și funcția de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an”.

Antonescu a mai precizat că actualul secretar general al PNL, Eduard Hellvig, se va ocupa de coordonarea campaniei prezidențiale în mod strict.

Totodată, liderul PNL a ținut să precizeze că dezminte “cât se poate de categoric ceea ce a fost repetat până la modul grotesc în spațiul public referitor la faptul că în PNL ar fi tabere pro-PSD”.

“S-a vorbit și despre Daniel Chițoiu, și despre Radu Stroe, și despre alți colegi de-ai noștri ca fiind apropiați de PSD, apropiați de Victor Ponta. Nu sunt mai apropiați sau mai depărtați de aliații noștri de la guvernare, de prim-ministrul care conduce un Guvern comun decât suntem noi toți (…) Toți membrii din PNL, cei din echipa de conducere, sunt la egală distanță, sau la egală apropriere de PSD și de ceilalți aliați din USL”, a mai spus Antonescu.

Daniel Chițoiu a declarat, joi seară, că pleacă din Guvern pentru activitatea politică din PNL, fiind an electoral, el menționând că este un om care muncește 18 ore pe zi.

El a anunțat că va prelua interimar funcția de secretar general al PNL

“Am o colaborare foarte bună cu toți colegii”, a spus Chițoiu.

Chițoiu a spus că se retrage din Guvern pentru că activitatea politică nu îi mai permite să fie în Guvern.

“Sunt o persoană care muncesc 18 ore pe zi”, a mai spus Chițoiu.

Surse politice declarau anterior pentru MEDIAFAX că vicepremierul liberal Daniel Chițoiu, ministru al Finanțelor, demisionează din Guvern.

Liderii USL au avut, joi, o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chițoiu și Eduard Hellvig.

La ieșirea de la această întâlnire, Chițoiu declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: “E o posibilitate, (…) mâine voi da un răspuns”.

De la Senat liderii PNL au plecat la sediul partidului, unde au avut o nouă discuție, la ultima parte a acesteia participând și Chițoiu.

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină
Ionel on