Friday, December 2, 2022
Home reportaje Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume – Transfăgărășanul între ele!

Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din lume – Transfăgărășanul între ele!

Uneori nu contează atât de mult destinația finală la care trebuie să ajungi, ci drumul în sine și locurile pe care le vezi până acolo. Din acest motiv în topul pe care am ales să îl facem mai jos nu vor fi incluse drumuri obișnuite, ci acelea care te pun la încercare și îți oferă un spectacol remarcabil. Iată cele 10 drumuri alese:
1. Combe LavalFranța
travel-blog-magazine-2438_3
Adesea numit cel mai frumos traseu din Alpii Francezi, Combe Laval,  din Franța, a fost construit în 1897. Drumul a fost inițial folosit pentru transportul lemnelor, dar în timp a devenit, datorită peisajelor extrem de frumoase, o atracție turistică a Alpilor Francezi. Traseul este căutat azi în special de cicliști care sunt gata să își pună forțele la încercare într-o cățărare aproape imposibilă. Zona cea mai spectaculoasă a întregului drum este între St. Jean-en-Royans și Col de la Machine, unde șoseaua a fost săpată direct în stâncă.
2. Șoseaua Grossglockner High Alpine, Austria.
locuri-superbe
Supranumit “Raiul Cicliștilor”, din Austria, este un alt traseu care merită străbătut, pentru priveliștile uimitoare. Într-adevăr, dacă aveți de gând să vă aventurați pe aici cu siguranță veți da de mulți motocicliști care își testează motoarele pe repentinele acestui traseu. urmând acest drum veți ajunge la Kaiser Franz Josefs Höhe Visitor Center, de unde puteți avea o imagine panoramică asupra celui mai înalt munte din Austria Grossglockner (3 798 m), și asupra marelui ghețar Pasterze.
3. Icefields Parkway, Canada
locuri superbe
Pentru a experimenta ținuturile sălbatice din Canada, toate ghidurile recomandă munții  Canadian Rockies. Drumul până acolo  de 230km,  numit Icefields Parkway este la fel de spectaculos. Cunoscut și ca Alberta Highway 93, drumul face legătura între lacul Louise și orașul Jasper. Trece printr-unul dintre cele mai frumoase și mai sălbatice zone, recunoscută drept o comoară națională, Banff National Park. Rezervația arată ca în povești, cu piscurile munților înzăpezite, cu lacuri de smarald și cu văi înverzite.
4. Pacific Coast Highway, USA. 
locuri-superbe
 
Deși nu este la fel de faimoasă ca istorica Route 66, autostrada este inclusă între celebrele drumuri americane. Cei 1055 km de-a lungul coastei Pacificului leagă orașele americane din sud, de la Dana Point, până în nord aproape de Leggett, trecând prin mult mai celebrele Los Angeles, Santa Cruz și San Francisco.
Deși la prima impresie o autostradă pe lângă coastă ar echivala cu un drum drept, aproape plictisitor, lucrurile nu stau deloc așa. Întrucât sunt regiuni muntoase foarte aproape de apele oceanului soluțiile găsite de arhitecți oferă senzații unice șoferilor. Una dintre ele, prezentă mai ales în zilele în care ceața oceanului acoperă podurile ce fac legătura dintre diverse stânci, este aceea că plutești pe nori spre ocean.
5. Ring Road, Islanda
locuri-superbe
Drumul circular sau Ring Road (cunoscut și ca Drumul 1) este o extraordinară experiență pentru a vedea frumusețile  Islandei. Gheisere, cascade, fiorduri, mici sate, faruri singuratice și câmpii nesfârșite este ceea ce poți vedea pe un drum ce însumează 1,339 km și care înconjoară efectiv insula legând între ei toți locuitorii acesti țări. Există numeroase oportunități, de la a pleca pe urmele vikingilor, până la răsfățul oferit de  o baie într-o piscină cu apele temale, care pot transforma acest drum într-o călătorie de povestit nepoților.
6. Trecătoarea Stelvio, Italia
locuri-superbe
O altă provocare pentru șoferi, dar și pentru cicliști, este și trecătoarea Stelvio din Italia, care ajunge la o altitudine de 2757 metri. Cei de la Top Gear au încercat să facă aici un drive test și au considerat această trecătoare ca fiind “cea mai frumoasă șosea pe care au circulat” . Peisajele sunt exceptionale, iar urcare de asemenea. Ascensiunea începe chiar lângă Bormio. Puteți să vă opriți pentru relaxare la unul din hotelurile din vârf și să admirați drumul pe care l-ați parcurs acolo.
7. Scara Trolilor, Norvegia
locuri-superbe
Norvegienii consideră acest drum drept unul dintre principalele atracții turistice ale țării lor. Această capodoperă a iniginerii se găsește în valea Romsdal pe pantele a trei versanți (Regele , Regina și Episcopul). Este de fapt o șosea construită în zig-zag care urcă cei trei munți. Pentru că lipsesc barele de protecție se recomandă atenție sporită pe orice vreme. Cei 6 km care alcătuiesc cea mai înaltă porțiune din această “scară” au 11 serpentine periculoase cu înclinație de 9%.
8. Transfăgărășan, Romania
Transfagarasan, poza de sus de la Balea Lac
 
Transfăgărășanul Din România este și el unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din lume. Plecând din Arefu până în comuna Cartisoara, acest drum de 90 de km traversează munții Carpați pe la o înalțime de peste 2000 de metri. Serpentinele amețitoare și peisajul mirific al munților Făgăraș au adus Transfăgărășanul, cel mai cunoscut drum autohton, pe locul opt din zece în topul celor mai spectaculoase drumuri. Transfăgărășanul merită, cu siguranță, să fie menționat în rândul celor mai spectaculoase șosele din lume. Benzile înguste, viaductele și podurile, te obligă să mergi cu până la 40 km/ora, iar ceața deasă reduce vizibilitatea. Cu toate acestea, priveliștea spectaculoasă de la Lacul Vidraru și fortăreața Poenari merită orice efort.
9. White Rim Road, USA
locuri superebe
Cei 165 de km care alcătuiesc bucla White Rim Road este unul dintre cele mai grele trasee. Acest drum trece prin Canyonlands National Park din Utah. Peisajul roșu, provenind de la praful care intră în compoziția cărămizii și care este din belșug aici, domină vizual întreg traseul. Este recomandat ca acest drum să fie făcut cu un 4×4 pentru că nu este unul asfaltat. De asemenea pentru a vedea tot este considerat un traseu de 2 zile.
10. Drumul Yungas, Bolivia
locuri superbe
Pentru mulți demunirea de șoseaua Yungas nu atrage atenția, dar pseudonimul care l-a făcut celebru în întreaga lume este El Camino de la Muerte sau Drumul Morții. Cei 69 de km care leagă La Paz de Coroico au o istorie neagră din cauza numeroaselor accidente petrecute aici. Este un drum îngust, fără balustrade de protecție. În anumite zone este atât de strâmt încât se negociază cum se trece. Paradoxal este unul dintre cele mai folosite artere pentru ciclistii care vor să coboare în jungla amazoniană. Cel mai tragic eveniment petrecut pe această șosea a fost în 1983 când un autobuz plin cu oameni s-a prăbușit în prăpastie.
turismistoric.ro

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină