Wednesday, December 7, 2022
Home sus Antonescu: Ponta vrea să țină PNL la guvernare în poziție dependentă, de...

Antonescu: Ponta vrea să țină PNL la guvernare în poziție dependentă, de semivasalitate. Trebuie să-și prezinte DEMISIA dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că premierul Victor Ponta dorește să țină PNL la guvernare într-o poziție “marginală, dependentă, de semivasalitate”, ceea ce nu este acceptabil pentru liberali, apreciind că prim-ministrului i-a displăcut “profund” faptul că PNL a solicitat remaniere.

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune a postului B1 Tv dacă premierulVictor Ponta dorește să forțeze ieșirea PNL de la guvernare.

“Mai grav, domnul Ponta, nu fac proces de intenție, vorbesc de un sentiment că vrea să țină PNL la guvernare, dar într-o poziție marginală, dependentă sau, așa, de semivasalitate. Asta nu este acceptabil pentru PNL”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL s-a arătat convins de faptul că premierului “i-a displăcut profund ideea” că PNL a propus schimbarea unor miniștri.

“Cred că domnul Ponta știe foarte bine că noi nu ne jucăm așa cu ministerele, știe că nu ar accepta Klaus Iohannis să se ducă la Finanțe, blocând de fapt demersul normal care se putea face și astăzi, să mergem în Parlament și să fie ministru de Interne și vicepremier”, a mai spus Antonescu.

El a mai menționat că Iohannis nu este economist și nici finanțist, fapt pentru care “nu are ce să caute la Ministerul de Finanțe”.

“Deci ușurința cu care domnul Ponta ar da domnului Iohannis Ministerul de Finanțe mă surprinde”, a mai comentat liderul PNL.

Antonescu: Ponta trebuie să-și prezinte demisia dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia din funcție în cazul în care dorește să formeze un alt guvern, fără participarea PNL.

“Putem să punem capăt decent (USL, n.r.), nu cu această încercare, hai să-l culpabilizăm pe Antonescu de dimineață până seara că e prieten cu Băsescu și alte prostii”, a susținut președintele PNL, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Antonescu a fost întrebat dacă “mandatul de fermitate” pe care l-a primit din partea liderilor PNL înseamnă inclusiv o posibilă rupere a USL.

El a precizat că discuția nu se pune în acești termeni.

“Dorește (Victor Ponta, n.r.) în continuare un guvern cu PNL, în condițiile și principiile USL, ăștia sunt oamenii, ai spus că sunt ok, pune-i unde trebuie, chiar dacă pentru asta trebuie să mergem o oră în Parlament. Nu mai dorește acest lucru, atunci își face un alt guvern, dar, atenție, după ce demisionează. Deci problema că PNL pleacă de la guvernare, fuge de la guvernare, nu, asta nu se pune. Nu pentru că ne-am crampona la măcelărie … nu, ci pentru că nu ne-a adus domnul Ponta la guvernare”, a declarat Antonescu.

El a precizat că acest lucru i l-a transmis luni și premierului Victor Ponta.

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină