Monday, December 5, 2022
Home sus Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la rațiune. Ponta să...

Băsescu: Fac apel la liderii USL să revină la rațiune. Ponta să cedeze la cererea legată de Iohannis

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face apel la cei doi lideri ai USL “să revină la rațiune” și că îi propune lui Victor Ponta să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Klaus Iohannis viceprim-ministru, opinând că astfel s-ar debloca situația.

Președintele a spus că “nu avem încă o criză politică, ci o criză de oameni lipsiți de maturitate și o criză guveramentală artificială, prin faptul că mai bine de trei săptămâni Guvernul și partidele din această alianță se află într-o dispută de orgolii”.

“Fac un apel la cei doi lideri USL să revină la rațiune, pentru că nici unii nici alții nu vor să se despartă. Eu îi propun public lui Ponta să cedeze la solicitatea PNL de a-l avea pe Iohannis vinceprim-minstru, ceea ce ar ușura, ar debloca lucrurile în opinia mea, și Guvernul ar redeveni funcțional”, a spus Traian Băsescu.

El a adăugat: “Nu ne mai putem juca de-a Guvernul, doi politicieni lipsiți de maturitate se joacă de-a Guvernul, în condițiile în care la frontierele noastre avem aproape un conflict deschis, în Ucraina. Este foarte ușor pentru analiști să introducă și România într-o zonă de instrabilitate, pentru că un Victor Ponta și un Crin Antonescu nu găsesc o formulă în care să pună orgoliile jos și să dea o soluție acestei remanieri, în care bine ar fi să o includă foarte repede și pe doamna Câmpeanu”.

Președintele a arătat că este “inadmisibil, după ceea ce se întmplă la frontiera de nod și sud est”, să te mai joci de-a instabilitatea Guvrnului, să dai impresia de instabilitate, când de fapt nu există.

“Dacă am avea-o (instabilitatea politică – n.r.), aș spune, «Frate, este situație de instabilitate, hai să ne consultăm». Dar nu avem. Sunt orgoliile a doi politcieni lipsiți de maturitate”, a spus Băsescu.

Președintele a ținut să menționeze că apelul său public către cei doi lideri ai USL este să găsească rapid o formulă rezonabilă.

“Nu e niciun capăt de țară dacă Iohannis va fi viceprim-ministru. Nu-i niciun capăt de țară”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele a ținut să atragă atenția că “avem un risc major de instabilitate în regiune, nu a României, până la frontieră”, iar asta ar afecta foarte mult, privind și la situația din Bosnia Herțegovina.

“Avem peste 1.200 de km de frontieră cu Ucraina și Republica Moldova, unde situațiile nu sunt certe”, a spus șeful statului.

El a adăugat, în acest context: “De aceea revin din nou la castraveți: Ponta și Antonescu, chiar nu sunteți responsabili? Faceți-l, frate, primviceprim-ministru pe Iohannis, dar încetați criza”.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină