Monday, December 5, 2022
Home sus Proiectul „ Stop pedofiliei în Satu Mare” debutează la Ardud

Proiectul „ Stop pedofiliei în Satu Mare” debutează la Ardud

Polițiștii sătmăreni au organizat joi, 20 februarie, o serie de activități cu caracter preventiv adresate elevilor de toate vârstele din  Ardud.
Astfel, în prezența reprezentanților IPJ, ai Poliției Orașului Ardud, IJJ și DGASPC, inițiatoarele proiectului partenerial STOP PEDOFILIEI IN SATU MARE, Edita Enciu și Andreea Demeter, au deschis seria întâlnirilor cu elevii, programate a se desfășura în peste 80 de școli din județ, în orașul Ardud. La eveniment au participat 97 de elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială și 9 cadre didactice.
Elevii au aflat cu această ocazie care sunt atingerile premise și care sunt atingerile rele, pe care nu trebuie să le tolereze în nici un fel, cum să se ferească de abuzatori, cui să raporteze daca sunt supuși unor presiuni sau a oricăror forme de abuz, în special a celor de natură sexuală, știut fiind faptul că adeseori, de rușine sau de frică copiii ascund astfel de situații. Reprezentanții poliției au punctat și aspecte legate de folosirea în siguranță a internetului, subliniind acele comportamente care îi pot aduce pe copii în postura de victime ale pedofililor, prin acostarea acestora în spațiul virtual. Reprezentantele Protecției Copilului au insistat asupra importanței de a denunța comportamentele abusive, informând copii asupra numerelor de  telefon pe care le pot utiliza în mod gratuit în caz de nevoie, 0261 983 sau 112.
Participanții au vizionat materiale video elocvente pentru situațiile expuse de organizatori, având posibilitatea ca, la finalul întâlnirii să-și spună părerea, inclusiv în scris. Au fost distribuite materiale preventive, respectiv fluturași informativi, conținutul acestora fiind destinat atât elevilor, cât și părinților.
Deși subiectul este unul sensibil și adeseori evitat în discuțiile pe care adulții le au cu copiii, cei prezenți la întâlnire, indiferent de calitatea lor de susținători/parteneri ai proiectului ori invitați, au reușit să depășească barierele de comunicare și să transmită informații relevante în ambele sensuri, fapt dovedit de numeroasele mesaje lăsate de copii, cât și de dorința lor de a discuta cu organizatorii despre anumite probleme din rândul celor expuse de cei mari.
În aceeași zi la Ardud elevii Liceului Tehnologic au participat la o altă discuție având ca temă accidentele rutiere grave. Întâlnirea susținută de inspector Hrihorișan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Câmpan Pușa Beatrix, din cadrul CPECA, se înscrie în rândul activităților din proiectul Tineri la Volan, inițiat de IPJ Satu Mare. Evenimentul desfășurat și de această dată la Sala de Festivități din localitate s-a bucurat de participarea a 85 de elevi de liceu și 3 cadre didactice. Aceștia au aflat date privind accidentele rutiere grave, condiții și factori ce favorizează producerea acestora, precum și despre consumul de droguri legale și ilegale și influențele acestor substanțe asupra actului de a conduce autovehicule.
Întâlnirea a fost benefică participanților, cu atât mai mult cu cât Ardudul se găsește pe un tronson de drum relative periculos, fiind traversat de drumul Național 19 A, un drum cu multe evenimente mortale înregistrate în ultimii ani.
Proiectul Tineri la Volan continuă până la sfârșitul lunii martie, peste 500 de elevi informați fiind ținta propusă de Poliție și de partenerii din proiect, CPECA și Crucea Roșie.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină