Friday, December 2, 2022
Home sus Noi tăieri de arbori în parcul Carei.APM Satu Mare nu știe nimic...

Noi tăieri de arbori în parcul Carei.APM Satu Mare nu știe nimic (FOTO)

Noi tăieri de copaci falnici și sănătoși în parcul din Carei.După o perioadă de acalmie  în care se presupunea că apucăturile de tăietor de lemne vii ale edilului  se mai domoliseră,iată ca venirea primăverii i-a dat un nou imbold.

Frumoșii arbori din zona de dealuri a parcului central au căzut la pământ fără drept de apel .Și toate acestea fără să existe vreo aprobare de la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.Sau cel puțin una de care să aibă cunoștință directorul Elisabeta Bekesy,la data de 25 februarie 2014,ora 14.00.

Contactată telefonic,aceasta a recunoscut că nu are știință despre vreo aprobare sau măcar un punct de vedere( accepțiune des uzitată pentru justificarea tăierilor de arbori din Carei) în ce privește recentele tăieri de arbori din parc.

“Primăria efectuează aceste tăieri pe răspunderea sa.Noi nu am primit din partea lor nici o solicitare pentru tăieri de arbori.Ultima solicitare din partea lor a venit prin noiembrie 2013,pentru tăierea a 11 copaci uscați.In prealabil noi trebuie să vedem în teritoriu dacă arborii nu au scorburi pentru lilieci,care sunt o specie protejată,dacă nu sunt de eșente speciale și protejate,etc.Nici colegii mei nu au cunoștință despre tăierile de acum de la Carei ,din parc..’ a declarat, directorul APM Satu Mare,Elisabeta Bekesy.

Ca de obicei,o metodă patentată de altfel de primăria Carei,arborii mai firavi sau cu părți uscate sunt lăsați la vedere timp de mai multe zile,în timp ce exemplarele sănătoase și utile unui alt scop,dispar în câteva minute,utilajele fiind pregătite în apropiere pentru  un transport rapid. Exemplarul din prima imagine  nu este nici bolnav, nici uscat,nici salcâm și nici arboret sălbatic după cum justifică de obicei tăierile primăria Carei!

Frumosul nostru parc de altădată a devenit o hazna în care administrația locală deversează tone de borduri de ciment  și dale  pentru aleile nou create  din disperarea de a-și înscrie la catastif noi și noi lucrări,aducătoare de facturi generoase,în totalul dispreț fata de  populației ,de  careienii  care nu au fost niciodată solicitați să-și dea cu părerea  despre lucrările de “cosmetizare” a orașului lor.

Daniela Ciută

par-carei-taieri-1 parc-carei-taieri-2 parc-carei-taieri-3 parc-carei-taieri-5 parc-carei-taieri7

2 COMMENTS

  1. Nu mi se pare un lucru cinstit ca, copacii sanatosi sa fie doborati la pamant una doua iar cei uscati, bolnavi, etc. sa ramana in picioare.

  2. Va puteti imagina cum arata acum parcul din Carei si cum o sa arate si la vara. Locul frumos de alta data a ajuns sa fie distrus de catre niste necompetenti, care ar merita sa fie amendati pentru prostia lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină