Wednesday, December 7, 2022
Home Stiri Satu Mare Termenul de execuție a centurii de ocolire a municipiului Carei a expirat

Termenul de execuție a centurii de ocolire a municipiului Carei a expirat

Constructorul refuză să dea explicatii 

Despre dubioasa afacere a centurii de ocolire a municipiului Carei am scris deja câteva materiale și am avut plăcuta surpriză să observăm că totuși, cineva ne bagă în seamă.

Se pare că am avut dreptate, centura, trebuia să fie finalizată fix săptămâna trecută, pe data de 15 martie, dar este pe departe de a fi gata.

În primăvara anului 2013, publicația noastră a întreprins o anchetă la șantierul unde se executau lucrările de construire a șoselei de centură a municipiului Carei. Proiectul acestei variante de ocolire este în valoare de 11.109.935 de euro, din finanțare europeană. Este normal că acolo unde sunt bani mulți, să fie și interese pe măsură, iar secretomania să devină principala modalitate de a ascunde anumite aspecte care, odată elucidate, ar da multă bătaie de cap unora sau altora dintre „actorii” acestei panamale atât de profitabile.

Constructorii refuză să dea o explicație pentru stoparea lucrărilor și nerespectarea termenului de execuție

Contactat, șeful șantierului, Aurelian Lupășteanu a decalrat pentru JURNALUL DE SATU MARE că CNADNR a interzis printr-o adresă, mediatizarea acestei construcții. “Nu putem oferi detali despre acest proiect, CNADNR ne interzice acest lucru, dar neoficial va pot spune că lucrările s-au oprit  din cauze meteorologice, a plouat mult și pământul s-a înmuiat. Cu cât se va prelungi termenul, nu știm, trebuie făcută o expertiză la fața locului pentru a ne putea pronunța. ” A declarat, Aurelian Lupășteanu.

Dacă stam să analizăm cantitatea de preciăitații care a căzut în ultimele luni, îl putem contrazice pe șeful șantierului. Am avut o vară destul de călduroasă, o toamnă fară ploi și o iarnă cu cantități nesemnificative de zăpadă.

Vă aducem la cunoștință că acest proiect a început la data de 15.03.2012 și trebuia finalizat până în 15.03.2014.

Antreprenorii execuției lucrărilor, respectiv asociația firmelor Grupo Industrial Magenta S.A-Assignia Infraestructuras S.A și S.C Transmir S.R.L, au încheiat în ziua de 23 iulie 2012, un contract cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A (CNADNR), care prevede interzicerea totală a furnizării către presa scrisă, audio sau video a oricărei informații despre stadiul lucrărilor, sau orice alte detalii tehnice.

Nici mai mult, nici mai puțin, decât curat abuz la adresa libertății presei. Un proiect de o asemenea importanță pentru infrastructura județului Satu Mare, cu tot cu beneficiile promise, are nevoie de promovare, iar cei care vor circula spre Carei, au tot dreptul să fie corect informați pe unde, cum și pe ce vor circula.

Termenul a expirat, degeaba, centură tot nu avem

A trecut vara,toamna, iarna,  răstimp în care lucrările au încremenit, deși timpul a fost cât se poate de propice pentru astfel de lucrări. Nimeni nu este dispus să dea o lămurire asupra acestei situații ciudate, dar din păcate, sumbrele noastre premoniții s-au adeverit pentru că termenul a expirat.

În această situație, nu ne rămâne decât să sesizăm public din nou, organele abilitate de control, cu atât mai mult cu cât, investiția aceasta depășește 11.000.000 euro. Mai avem speranța că până în anul 2015 vom putea curcula pe această centură plină de peripeții.

centura carei (2) centura carei (3)

Previous article405 milioane la zero!
Next articleCurățenia mare

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină