Monday, December 5, 2022
Home sus Decizie șoc! Renumitul antrenor Mircea Podoba renunță să mai facă “reclamă orașului...

Decizie șoc! Renumitul antrenor Mircea Podoba renunță să mai facă “reclamă orașului Carei”

Renumitul antrenor Mircea Podoba,cel care a pus Careiul pe harta Federației Nationale de tenis de masă  prin jucătorii de valoare pregătiți,a decis să  nu mai reprezinte municipiul Carei la competiții.

Obosit de atâtea  intrigi și acțiuni subversive la adresa,CULMEA,  sportului careiean care este tenisul  de masă,oripilat de  răutățile administrației locale concretizate prin lipsa de susținere ,antrenorul Mircea Podoba a decis să  intre într-o Silenzio Stampa și concomitent să renunțe de acum înainte la orice solicitare de ajutor pentru a participa la vreo competiție sportivă.

 La ultima întrevedere cu antrenorul  Mircea Podoba de la CE Tapo Carei,acestea și-a manifestat dorința de a fi ignorat în ce privește consemnarea rezultatelor obținute cu elevii săi și de a renunța la a mai solicita sprijin din partea conducerii municipiului Carei.

“Vă rog să scrieți că renunț la orice solicitare pentru a primi vreun sprijin de la Primăria Carei.Chiar azi am fost la primărie si am retras de acolo cererea de sprijin pentru participarea la competiția din Austria.Eu nu le mai cer.Dacă ei vor să  dea e bine dar eu nu mai cer nimic.Numai vreau să fac de acum înainte reclamă pentru orașul CAREI.

La Minister se știe situația mea,se știe de ce sunt în strare,la fel și la Federația de tenis de masă din România.Acolo sunt cunoscut prin rezultatele mele.Elevii mei joacă acum pentru alte cluburi,care ii doresc și îi susțin.”   este declarația unuia din cei mai bine cotați antrenori ai tenisului de masă românesc,careieanul Mircea Podoba.

Apreciat de Federație și de cluburile din țară,ignorat și marginalizat la Carei

Mircea Podoba provine dintr-o familie de sportivi,tatăl său evoluând întâi la Carei la echipele școlare și apoi la Minaur Baia Mare. A  fost crescut în respectul pentru sport,pentru adevăratele valori și aprecierea acestora și  nu se mai regăsește acum, în aceasta perioadă când insăși conducerea localității din care provine și pentru care evoluează la concursuri îi pune piedici și îl lipsește de orice susținere.

Tenisul de masă a  apărut și s-a dezvoltat în municipiul Carei datorită lui Mircea Podoba.Incepând din anul 1999 acest sport a fost inclus in cadrul Clubului Elevilor Carei.A primit de la consiliul local fosta centrală termică din cartierul Eliberarii .Ca orice fostă centrală termică,a trebuit curățată si reamenajată.Acum a devenit o adevărată sală de tenis de masă,apreciată chiar de antrenorul federal ,domnul Viorel Filimon la vizita sa din 20 octombrie 2013,cu prilejul desfășurării Cupei Eliberării.Meritul este al lui Mircea Podoba.

Cu ocazia trecerii sale prin Carei,antrenorul federal Viorel Filimon a apreciat  în mod deosebit “Sportivii din Carei care au jucat bine întotdeauna la cadeți și minicadeți.Datorita lipsei de  sprijin financiar nu pot să facă o echipă mare,de primă ligă  deși  cei mici sunt  în continuu progres.”

Antrenorul Nicoleta Husar de la ACS Dumbrăvița,club cu aspirații la titlul național suprem,afirmă de asemenea că apreciază “ munca depusă de inimosul antrenor Mircea Podobă care indrumă atâția copii cu potential din acest oraș.Ar fi binevenită o susținere pentru acest club care are atâția copii talentati.In timp ar putea fi inscrisă in eșaloanele superioare.Noi,la Dumbrăvita suntem sustinuti de Primărie care  asigură salariile a doi antrenori și al  fetelor legitimate,sportive de superligă”.

Dan Farcaș,Sergentul major  din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, devenit campion mondial la tenis de masa, la Jocurile Mondiale ale pompierilor, afirma la Carei,in 13 iulie 2013,ca „cei din Carei ar merita să aibă o echipă în divizia A de seniori cu acești tineri sportivi crescuți la Carei, dar componenți ai unor diverse echipe din țară.”

Rezultate constante de-a lungul timpului

Pentru Mircea Podoba vorbesc rezultatele celor de care se ocupă în permanență,fără limită de timp sau efort.Dedicat sportului,inițierii  si formării copiilor,Mircea Podoba trăiește prin acești copii.Din păcate, de cei mai buni trebuie să se despartă înainte de vreme,datorită lipsurilor în care se zbate,aceștia fiind nevoiți să evolueze pentru alte cluburi.

In perioada 14-16 martie 2014 a  avut loc CUPA FEDERATIEI la Tenis de Masă  pentru copii 8-11 ani și jun III ( 12 ani ),la Buzău, in scopul selectionarii lotului care va reprezenta România la Campionatul European de minicadeti care va avea loc in luna august in FRANTA. Eleva lui Mircea podoba,sportiva DARI HELGA (elevă la Sc.V.LUCACIU CAREI)  a obtinut locul 1,asigurându-și  locul in Lotul României .La competitie a participat si Kerestessyi Kitty.

,,E o senzație de nedescris să ai două fete care să joace o finală între ele,ambele de la  Carei,dar  care nu-și pot reprezenta orașul și joacă pentru cluburi diferite ” afirma după concurs Mircea Podoba.

,,Am copii la centrul olimpic pe care din păcate nu-i putem menține în oraș din cauza problemelor financiare și atunci ca să poată participa la concursuri îi dăm la alte cluburi.De exemplu acum la finala Campionatului de Juniori III pe echipe,Kerestesi Kity a evoluat pentru Targu-Mures obtinand locul 2,iar Helga pentru ExproGaz Medias  locul  1.

Sek Kristof, produs al școlii careiene de tenis de masă,a devenit campion național la individual cadeți (juniori II 14-15 ani) tot in 2013. Sek Kristof a devenit în 2011 elevul LPS „Nicolae Rotaru” CSS Constanța, alături de un alt tenismen careian, Alin Măran. Ca membru al Tapo Carei, în 2007 a fost campion național cu echipa, alături de Alin Măran și Toth Mark, de mai multe ori pe podium la individual la campionatele naționale, iar în august 2011 s-a clasat pe locul V la Campionatul European de Minicadeți din  Strasbourg – Franța.

Elevii antrenați de  Mircea Podoaba confirmă prin rezultatele lor valoarea  tinerei școli careiene de tenis de masă creată si susținută de inimosul antrenor.

Sportivul TOTH MARK de la CLUBUL ELEVILOR TAPO CAREI,a inceput antrenamentele la cel mai mare club de tenis de masă din Europa (TTF LIEBHERR OCHSENHAUSEN) din Germania,echivalentul  echipei Barcelona in fotbal.

Sportivul pregătit de Mircea Podoabă a fost in vizorul lotului de cadeți a României,multiplu vicecampion național de dublu,calificat de mai multe ori la România Top 12.Acesta a participat  în vara anului 2011  la o probă de joc la Ochsenhausen,unde a fost admis de titratul antrenor ANDREAS KIENLE.

Pe parcursul a 20 de ani de antrenorat,Mircea Podoabă a pregătit și transferat următorii jucători:LUPSA IOANA  la Eternit  Oradea (div. B seniori);PINK MARK -Centrul Olimpic Bistrița,CSM Arad,BVSC Budapesta,CSS Slatina;GRAD ANCA –CSM Arad; RUS ANDREI -CSM Cluj; SEK KRISTOF si MARAN ALIN -CSS Constanța; BALAJ ROBERT -CSM Cluj;HEINRICH KEVIN –CSS Tg. Secuiesc;  KERESZTESI KITTI –LPS Tg. Mureș; MOLNAR GERGO – Cegled Ungaria

 Pentru unii mereu DA,pentru Mircea Podoba BA

Elevii antrenați de Mircea Podoba sunt obligați să evolueze sub culorile altor cluburi din motive financiare,administrația  locală careieană  ignorând constant disciplina tenis de masă ca ramura sportivă practicată pe scară largă în municipiul Carei.

La nivel de Carei,se organizeaza mici competitii,cu ocazii mai deosebite,Cupa 8 Martie,Cupa 1 Mai,Cupa Mos Crăciun,Cupa 25 octombrie, “de dragul copiilor cu orice ocazie incercăm să organizam ceva cu posibilitățile pe care le avem” adaugă antrenorul Podoba.

,,Primăria și consiliul local nu-și dau interesul,singurul sprijin îl avem de la Direcția de Cultură si Sport prin alocarea diplomelor,a medaliilor ” spune cu mult amar în glas Mircea .

Kitty si Helga pe care le pregătesc in modul cel mai serios , puteau să-și reprezinte orasul daca aceste problem financiare nu apăreau…,dar văd că mai important este fotbalul,karatele”.

Intrebat fiind cum se descurcă cu deplasările la competitiile din alte localități sau alte țări în condițiile in care nu are sustinerea administrației locale sau a forului suoperior de la Club,Mircea Podoba răspunde-

,,Deplasările…păi părinții și unele firme care intenționează ca să ne sustină in ceea ce facem,care cum poate…Păi dacă  n-avem nici echipament sportiv…”

Nici pentru   întrecerea de la Bistrița, inclusă în calendarul competițional,deplasarea nu  va fi decontată de către conducerea Palatului  Copiilor  Satu Mare de care aparține Clubul Elevilor Carei,pe motiv că  “ nu e finală de Campionat Național”.

După ce administrația locală careiană a făcut din tenisul de masă Cenușăreasa sportului careiean,a venit acum rândul conducerii județene a CE Tapo Carei ca să ignore acest sport.

Am dorit să aflăm si opinia antrenorului in legătură cu viitorul acestui sport in Carei.

,,La nivel de oraș?(zâmbeste)…Intr-o jumătate de an o să dispară totul.Eu nu mă mai duc la primărie să cer sponsorizări,mi s-a promis acum vreo 2-3 ani un ajutor pentru a  aduce un instructor sportiv care să mă ajute  deoarece am foarte multi copii,iar  când  eu sunt in deplasare la concursuri ceilalti sportivi nu își pot susține  antrenamentele..A fost votat de consilieri acest post ,de peste 2 ani de zile dar nu s-a ajuns la infăptuirea  acestei promisiuni.Pe urmă sala de sport in care ne antrenăm ….anul trecut, tot asa prin consiliu s-a hotărât si s-a aprobat  se izoleze exteriorul,s-a alocat o anumită sumă,dar tot nu s-a realizat.Vedeti …. alte sporturi sunt sustinute de  administratia publică a orașului…am citit și eu  in ziar că altii sunt susținuti…foarte bine,eu mă bucur  pentru copii din oraș că sunt sustinuti,dar nu stiu tenisului de ce nu i se acordă atentie?Poate că…am părul cărunt si creț,iar acesta este un motiv pentru care să nu fiu sustinut.Nu stiu care sunt motivele…habar nu am…rea intenție…sau nu știu.Nu ar avea motive de ce să nu mă susțină deoarece eu am copii români,maghiari, rromi…de toate naționalitățile.Eu îi primesc pe toți cu brațele deschise și tot nu e bine….ceva îi împiedică.De acum mă voi dedica  în  special pregătirii fetei de Aur Dari Helga,pentru ca să ajungă pe prima scenă a tenisului de masă.Pentru asta e nevoie  să participe la cât mai multe competiții.Acum merg la Șlatina,la finala Campionatelor Naționale de juniori 2,pe 18 aprilie vom participa la open-ul din Austria de la Linz,la sfârșitul lui mai la Zagreb iar de 1 iunie la Praga.În Austria,la Linz,va juca pentru ACS Dumbrăvița,TM”.

 Mircea Podoba,antrenor cu studii superioare,a fost numit la sfârsitul anului trecut ,de Inspectoratul Scolar Satu Mare ,ca si profesor coordonator la Clubul Elevilor Carei,club fără personalitate juridică,rămas fără conducator după decesul lui Ioan Torzsa.Nici până in ziua de azi hotărârea nu a fost pusă in aplicare.Miza este celebrul de acum cont 5003 de la Trezoreria Carei pentru care alt angajat al Clubului elevilor solicită drept de semnatură.Pentru aceasta a apelat chiar la instanță,pârâta fiind administratia financiară,procesul suferind până acum 2 amânări .

Daniela Ciută

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Eminem – Stronger Than I Was

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Dj Dark – Chill Vibes

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Leona Lewis – Bleeding Love (Dj Dark & Adrian Funk Remix)

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Silicon Valley Guru Affected by the Fulminant Slashed Investments

We woke reasonably late following the feast and free flowing wine the night before. After gathering ourselves and our packs, we...

Recent Comments

Ciprian Marius Pavel Bojan on Sorin Oros: Români, votați P.S.D.!
vidanja să curețe rahatul politic din Carei on UAT Carei refuză satului Ianculești dreptul la Cămin Cultural
nu puneti bete-n roate justitiei, on Baroului Satu Mare au intrat în grevă
catalina on A începul BACU-ul
Balog Radu on Evenimente rutiere
claudia on Evenimente rutiere
lorena on Și-a dat foc
anonim on Evenimente rutiere
Horia Mărieș on Fantoma din castel
un cetatean turmentat on Cu balena în grădină